Aktywne Wpisy

gonzo91 +80
#gielda
OKI oficjalnie ograniczone do GPW. Szykuje się gigapompa.
OKI oficjalnie ograniczone do GPW. Szykuje się gigapompa.
źródło: temp_file5637701514831927187
Pobierz
Lolenson1888 +20
Uwaga konkurs
Kupię dowolny, wybrany prezent na Mikołaja każdej osobie, która poda mi jakąś zaletę Minety Rajovicia (oprócz wysokiego wzrostu)
#mecz
Kupię dowolny, wybrany prezent na Mikołaja każdej osobie, która poda mi jakąś zaletę Minety Rajovicia (oprócz wysokiego wzrostu)
#mecz
źródło: 416dfff53e18b9d3eec9d369076a71cd31fa9c9e7bcee53db0990c11fb192167
Pobierz

Chop był dzisiaj na dniu organizacyjnym w kołchozie. I to jest taki kołchoz premium. Ugułem, to jest produnkcja jedzonka, więc są bardzo srogie zasady jeżeli chodzi o wiele rzeczy. Ale to tak siłą rzeczy se, no muszom być, nawet jak Chop bardziej magazynowy będzie. Z drugiej strony ciężko sobie wyobrazić, że ludzie latami w takim rygorze pracują, ehh. To będzie przedupcone fest, bo autobus kołchoźniczy odjeżdża np. o 5:10 rano, żeby być na 6:00. Autobus miejski w stronę kołchozowego jest o 4:48, czyli trzeba wstać gdzieś o 4:30, ehh. A potem odjazd o 14:15 i ok. 15:00 w centrum miasta, a potem 10-15 minut komunikacją i ostatnie 10 minut pieszo do domu. Tyle dobrego, że teraz w listopadzie i grudniu trochę wolnych dni jest, to mniej mordęgi będzie. Chop myślał, żeby sobie znaleźć dodatkową pracę, ale codziennie 11 godzin łącznie z transportem, to za duży kosmos. Jeszcze dodatkowo problem z zasypaniem, żeby wstać na rano, ehh. Może na weekendy coś da radę. Niby dobrze, że ta robota jest, ale tyle godzin za mizerne piniondze, znowu 5 dni w tygodniu niewyspanie się, brak czasu na nic, ehh. Kiedy teraz Chop będzie mógł regularnie spać po 8-10 godzin, ehh. Pozostaje grać w Ełro Dżakpot.
źródło: 1757531856589749
PobierzMiras... jak zaczynalem kariere zawodowa (20 lat temu) to zeby byc na 6:30 wychodzilem o 3:20 (a wracalem po 17 jak dniowka konczyla sie o 14)
Jak mialem na zmiane B to wychodzilem przed 9 rano a wracalem po 23 :D
No ale trza bylo spiac poslady zeby miec co napisac w CV. 1/2 roku tak wytrzymalem a potem majac co w papiery wpisac zmienilem prace na taka
to huop będzie chodził spać o 21, a w domu będzie przed 16 i chyba sobota niedziela wolne to może nie najlepij ale może lepij niż w tym poprzednim kolchoztransie, może nawet w gierkę sb koliga trochę zagra przed spaniem
@Teuvo: W szafce kołchozowej to się ledwo portki i buciki mieszczą, a gdzie tam hulajnoga. Zdecydowanie Chop nie będzie chodził spać o 21
@obuniem: spróbuj melatoniny i serenesolu, u mnie legancko działają a kosztują grosze.
@gorzki99: Kuuurła, kiedyś to było, człowiek robił za darmo i cieszył się, że robota była. A teraz ci młodzi to by chcieli godnie żyć, nie spędzać połowy dnia
@choochoomotherfucker: Fajnie ze chca. A co w zamian oferuja? Znasz takie powiedzenie "nie od razu Rzym zbudowano"?
Ja nikomu niczego nie bronie. Niech se kazdy zarabia ile se ustalil z pracodawca. Tylko moze niech nie oczekuje ze ledwo co z ulicy przyszedl to pracodawca
@Stah-Schek: Jest szansa, że samochód się ogarnie jakoś, ale kto to wie, ehh.
@gorzki99: Mnie się wydaje, że ani młodzi, ani starsi, ani ktokolwiek nie chce wszystkiego na już, tylko chcą, żeby to było adekwatne i godne. Jak idzie się do pracy np. na produkcję, czyli miejsce, gdzie może pracować każdy, kto ma wszystkie kończyny, to nie oczekuje się
Komentarz usunięty przez autora