Wpis z mikrobloga

Koledzy, jakie głośniki na biurko które mają dobry bas przy cichszym słuchaniu muzyki / filmów? W grę wchodzi czasem głośniejsze posłuchanie muzyki. Testowałem: Edifiery M601DB, S351DB - oba zestawy miały SW ale poszły do zwrotu, bez suba dźwięk jak z telefonu, a sub aktywował się dopiero przy ciut głośniejszym słuchaniu, logitech Z625 za płaski i dudniący, VULKKANO A5 - totalny chińczyk który buczał nawet jak nic nie leciało z głośników. Potrzebuję czegoś najlepiej 2.0, rozważam Adam Audio D3V albo Edifier MR5 - tutaj rozmiar może być problemem. Chcę coś co przy normalnym słuchaniu będzie schodziło spokojnie do 40Hz, a nie będzie wymagało podkręcenia głośności żeby wydobyć bas. Możecie coś sprawdzonego polecić?

#glosniki #audiofile #edifier #audioboners
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Potrzebuję czegoś najlepiej 2.0, rozważam Adam Audio D3V albo Edifier MR5 - tutaj rozmiar może być problemem. Chcę coś co przy normalnym słuchaniu będzie schodziło spokojnie do 40Hz, a nie będzie wymagało podkręcenia głośności żeby wydobyć bas. Możecie coś sprawdzonego polecić?

@svatco: Masz duże wymagania jak na taki rozmiar kolumn. Wątpię żebyś znalazł kolumny z wooferem mniejszym niż 6 cali, które spokojnie zejdą do 40 Hz. Wspomniane wyżej Adamy to
cukru - >Potrzebuję czegoś najlepiej 2.0, rozważam Adam Audio D3V albo Edifier MR5 - ...

źródło: ADAM Audio D3V FR_Linearity

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
To tak dla potomnych i @lubiejakpatrzysz i @cukru. Testowałem D3V i Edifiery MR5. Do głośnego słuchania Edifiery lepiej, ale na codzień - standardowy problem z edifierami - odcięcie basu poniżej jakiegoś poziomu głośności. Adamy można na biurku przez kartę dźwiękową fajnie dostosować do własnych potrzeb. Mogę z nich wydobyć miękki bas przy cichym słuchaniu. 50Hz super soczyście, poniżej faktycznie ciut gorzej, ale jestem zadowolony ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz
@svatco: O ile w zestawach z subwooferami jest to zrozumiałe, że potrafią przełączyć się w jakiś tryb auto standby przy zbyt niskim poziomie sygnału, tak w przypadku MR5 nie miało by to żadnego sensu. Jesteś pewien, że to kwestia kolumn a nie np. niższej czułości ludzkiego słuchu w niskich częstotliwościach?
  • Odpowiedz
  • 0
@cukru: Jestem pewien, testy na 0 ale i EQ na karcie podkręcony, D3V ładnie mruczą, MR5 cisza. Mam wrażenie że Edifier musi grać głośniej żeby złapać niższe tony, testowałem tez kiedyś R1700BT, które wypadały gorzej niż podstawowe Creative T100, które właśnie zastąpiły Adamy. W dobie 14 dniowych zwrotów polecam sprawdzić MR5 na własne uszy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz