Aktywne Wpisy

wykop +9
Nowa aplikacja Wykopu już jest! 💙
Halo, halo! Mamy dla Was świetną wiadomość! Od dziś możecie korzystać z odświeżonej aplikacji na Androida i iOS. Szybsze działanie, wygodniejsza nawigacja oraz powiadomienia, które pomagają wracać do ważnych tematów - a to tylko część zmian.
Android → tu link do Google Play
iOS
Halo, halo! Mamy dla Was świetną wiadomość! Od dziś możecie korzystać z odświeżonej aplikacji na Androida i iOS. Szybsze działanie, wygodniejsza nawigacja oraz powiadomienia, które pomagają wracać do ważnych tematów - a to tylko część zmian.
Android → tu link do Google Play
iOS
źródło: wykop
Pobierz
MonazoPL +57
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Przy okazji chcemy Wam przedstawić kozacką ofertę banku Citi Handlowy – za wyrobienie karty kredytowej, która może być całkowicie darmowa, możesz zgarnąć smartfon Motorola
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Przy okazji chcemy Wam przedstawić kozacką ofertę banku Citi Handlowy – za wyrobienie karty kredytowej, która może być całkowicie darmowa, możesz zgarnąć smartfon Motorola
źródło: motorola edge 50 fusion monazo
Pobierz

- korepetycje dla dzieciaków, jak się ogarniesz to chyba da się wyciągnąć 100zł/h
- kanał na YT, ciężko się wybić, ale po paru wpadkach jak trafisz na dobry pomysł to może wyjść nawet 1-2k miesięcznie za mały kanał
- tworzenie wizualizacji 3D i modeli, tutaj pewnie duża konkurencja, ale nie szkodzi spróbować
Macie jakieś inne ciekawe pomysły do rozważenia?
#programowanie #programista15k
@thority: dobre na odreagowanie stresu po pracy ( ͡º ͜ʖ͡º)
@hexgate: np. kanał na youtube wymagałby też jakiegoś wypromowania żeby miał szanse z konkurencją, więc to i tak wchodzi w grę
@thority: lubię dzieci, ale nie chcę mieć swoich, więc to interesująca opcja
te korepetycje dla dzieciaków z podstawówki to już jakaś opcja
A ostatnio kolejną gierkę online w przeglądarce sobie piszę.
@hexgate: mógłbym np. stworzyć kanał, w którym dzielę się wiedzą z zakresu mojego hobby, np. po angielsku może zebrałaby się grupa niszowych pasjonatów
to taki jeden pomysł, inne mogą być bardziej mainstreamowe
Sam tak chciałem ale ja jestem trochę specjalny i pewnie nie dla bym rady :)
@Lught: przecież uj a z tego zarobisz xD
@elo_kebab: słyszałem, że czasochłonne, a zarabiasz grosze, bo konkurujesz z obcokrajowcami, da się zarobić, ale jak jeździsz 10h dziennie
@ZADYMIARZ_PL: to swoją drogą, ale nadmiar dupogodzin prowadzi do wypalenia, więc część czasu chciałem poświęcić na coś innego "aby głowa odetchnęła"
@klopsiki38: xDDDDDDDD ale p---------e, znam wielu co mówi o FIRE. Żadnemu się nie udało
Żeby mieć 15-20k miesięcznie z FIRE jako % z odsetek musisz mieć z 5mln w inwestycjach, powodzenia z wypłaty 20k brutto uzbierąć 5 milionów xD
@klopsiki38: tak to wchodzi w grę, ale realnie przy ograniczonym czasie wyciągnę 8-15% rocznie, a przy nie tak wielkim kapitale to też nie będzie duży zarobek
@elo_kebab: ja mam kolegów, którzy inwestują i mają z tego 13-tą pensję, tylko tyle i aż tyle