Wpis z mikrobloga

@Trzesidzida: wystąpię tu trochę jako adwokat diabła - problemem na transparencie nie był chyba sam fakt obrażania czy też wyrażenie "j----y menelu" (oczywiście obraźliwe i za które wpadłaby kara finansowa, ale to akurat taki dzień jak co dzień, nikt by nie zwrócił uwagi w trakcie meczu), ale... mniej spektakularny fragment "Frankowski, mecz obstawiłeś" - tutaj mamy do czynienia z pomówieniem, bo ktoś publicznie zarzuca sędziemu przęstępstwo, którego nie popełnił (a
  • Odpowiedz
  • 31
@fafik_delta Tylko szkoda, że ten sam Raczkowski wcześniej nie zareagował i nie przerwał meczu, gdy z trybun obrażano Pululu na tle rasowym. To jest tak samo wyższy kaliber i protokół UEFA jest bezlitosny.

Powtórz: Raczkowski się w-----ł, że mu szkalują kumpla od kieliszka
  • Odpowiedz
@Trzesidzida: szczerze powiedziawszy kolegium sędziów powinno Raczkowskiego zawiesić teraz za nieuzasadnione wstrzymanie spotkania. Jedyny sposób moim zdaniem by wyjść jakoś z tego z twarzą. A jak się skończy to wiadomo. :d
  • Odpowiedz
  • 1
@Nikczemny_Pomidor Ja za Kolejorzem więc nie mam powodów by lubić Legię, ale bądźmy sprawiedliwi: domeną tylko kibiców Legii było gloryfikowanie Walusia, bo chyba nikt inny poza Żyletą nie witał go jak bohatera. Reszta punktów ma zastosowanie do wszystkich grup z młynów.
  • Odpowiedz
  • 0
@Merdarion_PL Podstawy do przerwania meczu to akurat miał, ale i tutaj się ośmieszył. Kibice Jagi rzeczony transparent później wywiesili jeszcze raz oraz dołożyli kolejny, a Raczkowski udawał, że nie widzi. Najpierw ostro zareagował a potem udawał, że nie wie o co chodzi? Co to za konsekwencja?
  • Odpowiedz
@Trzesidzida: tak, ale ja napisałem tylko:
1. co wyróżnia akurat ten transparent wśród innych kontrowersyjnych
2. że nie wiem czy należało z tego powodu przerwać mecz

A jeśli Raczkowski nie przerwał meczu ze względu na okrzyki względem Pululu, to jest to totalna niekompetencja (no, chyba że uznał małpie okrzyki za naturalne zachowanie osobników na sektorze ( ͡° ͜ʖ ͡°))
  • Odpowiedz
@Trzesidzida: jest jeszcze coś takiego jak precedens albo przelanie czary goryczy. To że wcześniej czegoś nie robiono, nie oznacza, że nagły zwrot to jest jakaś hipokryzja.

sędziowie od dawna mogą przerywać mecze z takich powodów, ale tego nie robiono, bo naczelną zasadą jest przeprowadzenie widowiska w miarę bezboleśnie, choćby z powodów praw telewizyjnych i czasu antenowego, wymierzanie sankcji zrzucano na delegatów, którzy nie są na świeczniku i nikt ich mordy nie
  • Odpowiedz
  • 0
@Merytoryk Nigdzie nie pochwaliłem tego co zrobili kibice Jagi. Mogę co najwyżej zrozumieć dlaczego to zrobili - z bezsilności i frustracji. Sędziowie drugi sezon sędziują tragicznie i robią błędy jakich nie było od czasów Ryszarda z Wronek. Im też się ulewa, bo ile można obserwować bezkarność sędziów popełniających rażące błędy. Tam gdzie kończy się sprawiedliwość, tam zaczyna się anarchia.

Czyli teraz będą przerywać mecze za każdy wulgaryzm? No to sezonu nie
  • Odpowiedz
Moim zdaniem Raczkowski po prostu się wkurzył, że mu wyzywają kolegę, oraz że tego kolegę ukarali w PZPN.

@Trzesidzida: to jest twoje zdanie, klasyczne ludowe przekonanie o tym, że jest układ i kolesiostwo; Raczkowski wydał oświadczenie, możesz mu wierzyć lub nie

Czyli teraz będą przerywać mecze za każde wulgaryzmy? No to sezonu nie dogramy do 2030 roku.

@Trzesidzida: czym innym jest wyzywanie, a czym innym sugerowanie (nawet nie
  • Odpowiedz