Wpis z mikrobloga

Dlaczego nikt już nie tworzy apek które wyglądają jak natywne dla systemu android tylko każda ma wygląd jak z innej parafii? Kiedyś przynajmniej google trzymało się material design i np. taka apka Google Music fajnie współgrała z systemem. Teraz zrobili YT Music i to wygląda jak w sumie niewiadomo co. Mam wrażenie że apka Apple Music już bardziej pasuje do androida niż to co zrobiło Google. Tu przykład jak może wyglądać dobrze zrobiony front-end dla YT music który korzysta ze wszystkich możliwości systemu i nie ma się wrażenia jakby nagle z androida przenosiło nas do jakiegoś innego systemu. Obecnie każda apka streamingowa która nie jest związana z #piractwo nie pasuje kompletnie do systemu.
#android #google #takaprawda #niepopularnaopinia #youtube #smartfon
Pawcio_cukierek - Dlaczego nikt już nie tworzy apek które wyglądają jak natywne dla s...

źródło: 1000007741

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pawcio_cukierek: ja mam wrażenie, że od kilku lat 99% apek i stron ma ten sam motyw frontendu. Niezależnie, czy to wewnętrzne "nowe" toole w korpo, apka do muzy, czy jeszcze coś innego. Wszystko na jedno kopyto.
  • Odpowiedz
  • 1
@Pawcio_cukierek Ja na telewizorze mam smarttube, którego wolę używać zamiast natywnej apki youtube mimo że mam premium. W st są mniejsze miniaturki i więcej ich widać, lepiej to poukładane i bardziej czytelne. O pomijaniu reklam w trakcie filmików, autopromocji, czołówek, napisów końcowych i fragmentów bez muzyki w teledyskach nawet nie wspomnę.
  • Odpowiedz