Wpis z mikrobloga

#przemyslenia #samotnosc

Jakoś mi smutno od kilku dni.

Mam fajną pracę, gdzie mam dużo kontaktu z młodzieżą, dobrze się w tym bawię i nawet coś zarabiam. Jednocześnie jestem doceniany na bieżąco.

Ale też doceniany za to, co robię, jako funkcja, nie jako człowiek. Brakuje mi, żeby raz na jakiś czas ktoś zapytał, co słychać, gdzieś ze mną wyszedł.

Oczywiście, mam kochaną psicę. Mam też rodziców.
Ale nadal brakuje.

Już nawet nie mówię o #rozowypasek
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WolvvloW: widzę sporo plusów, wiec może trzeba Cie trochę zbesztać, zmieszać z błotem dla balansu, żebyś później mógł docenić to co masz.

A "depresja" przychodzi czasem w różnym momencie życia i choćbyś wszystko miał - to będziesz odczuwał pustkę. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@Winatuska @freddd @Project_Im_Not_Going_In smutne są np takie aspekty, że jak jeżdżę z młodzieżą na wolontariat do schroniska - moim samochodem, 1.5 h w jedną stronę - to o ile kiedys gadaliśmy całą drogę, to ostatnio praktycznie śpią cały czas. Więc robię za taksówkę.

Jakby staram się robić fajne rzeczy i te rzeczy są fajne, są doceniane. Ale ja nie jestem postrzegany jako fajny poza tymi rzeczami.
  • Odpowiedz
@WolvvloW: chcesz sie zamienić?

Od 4 m-cy na l4 bo idiota potracił mnie na przejściu. Mam komplikacje łokcia i nadgarstka. Problem z kolanem. I tak bujam się od lekarza do lekarza bo na nfz leczą sami matoły, a prywatnie jest drogo ale za to jakość leczenia podobna. Jeszcze dostalem za ten okres tylko okolo 4 tys odszkodowania, a koszty życia są u nas jak na zachodzie europy. Dodatkowo utknąłem w
  • Odpowiedz