Wpis z mikrobloga

@Adam_Konarski_z_Katowic: Ja z tego właśnie powodu odchodzę od Logitecha. MX Master 2 służył przez 7 lat, potem Master 3 przestał klikać tydzień po końcu gwarancji, kupiłem drugiego i tak samo miesiąc po gwarancji prawy klik nie styka raz na jakiś czas. Nie wiem co oni tam o----------ą, ale myszka za 5 stów powinna działać dłużej niż 2 lata.
  • Odpowiedz
myszka za 5 stów powinna działać dłużej niż 2 lata.

@nevermoon: matko bosko, ile?
Ja mam Logitech B170 (65zł) już 6 lat. Używam jej zarówno do pracy jak i priv.
Być może jakaś stara wersja przed "downgrade-m" klikaczy?!
  • Odpowiedz
Zamów przełączniki na aliexpress i pierwszy lepszy serwis telefonów zrobi ci to od ręki.
Pamiętaj że zazwyczaj trzeba odkleić też ślizgacze, bo często śrubki są ukryte pod nimi.
  • Odpowiedz
@nevermoon: no u mnie tez mx master 3 chyba po jakichś 2-3 latach ma problemy z klikaniem, czyszczenie IPA albo jakimś kontaktem dziala ale problemy powraca. Do d--y jak na 3 lata, tez jestem zawiedziony. Niestety najgorzej ze ta myszka jest zajebista i bez tego scrolla co sam przewija już żyć nie moge xD a często mam kupę tekstu do przewinięcia (tysiące linii)
  • Odpowiedz
@Adam_Konarski_z_Katowic: jak jesteś gotowy zapłacić te kilkanaście zł za robotę (a nie chcesz "za cenę 2zł za switcha"), to dorzuć 20zł na paczkomat , i zrobi ci to ktokolwiek z całego kraju. I nie będzie "za 2/3 nowej" myszki.

Jeśli problem jest tylko z prawym/lewym klikiem - to przyciski są tam "klasyczne". Bardziej egzotyczny jest od środkowego, ale też do ogarnięcia.
hrumque - @AdamKonarskiz_Katowic: jak jesteś gotowy zapłacić te kilkanaście zł za rob...

źródło: vtvvEAvDtxvxAsvwtwvwzACBAExwCzCwvCDzuOULN

Pobierz
  • Odpowiedz