@mirko_anonim: Prawie wszystkie problemy ze zdrowiem - zarówno fizyczne, jak i umysłowe są związane z niedoborami. Jemy tragicznie, a i dzisiejsza żywność ma znacznie mniejsze ilości wartości odżywczych, plus ta tragiczna żywność poprzez substancje antyodżywcze powoduje zmniejszenie substancji odżywczych (są wykorzystywane na interakcję z antyodżywczymi).
Jesteśmy chronicznie niedożywieni, nawet jeśli masa ciała przypomina masę ciała wieloryba. A z jodem jest jeszcze ten problem, że ewoluowaliśmy jako ludzkość nad morzami i oceanami.
@DanteTooMayCry: magnez bierzesz czysty czy z B6? Bo widzę że wyżej masz kompleks B. A przy braniu magnezu z b6 do tego można do hiperwitaminozy doprowadzić.
✨️ Autor wpisu (OP): @DanteTooMayCry dzięki, zerknę sobie.
Aktualnie, poza lekami na tarczycę, jod z suplementu przeszłam na lek, poza tym wit.d w leku (również zalecone przez endokrynologa) i regularnie włączam suplementację biotyny z kompleksem witamin na włosy i paznokcie - biotyna także poprawia pracę tarczycy, ale ponieważ to się kumuluje w organizmie, biorę 3-4 miesiące, a potem wracam, gdy z niedoboru zaczynają mi znowu włosy wypadać.
Jesteśmy chronicznie niedożywieni, nawet jeśli masa ciała przypomina masę ciała wieloryba. A z jodem jest jeszcze ten problem, że ewoluowaliśmy jako ludzkość nad morzami i oceanami.
źródło: suplementacja
PobierzCo daje ziemia okrzemkowa?
Ostatnie zdanie z mojego
O, to ciekawe z tą ziemią, dzięki
Aktualnie, poza lekami na tarczycę, jod z suplementu przeszłam na lek, poza tym wit.d w leku (również zalecone przez endokrynologa) i regularnie włączam suplementację biotyny z kompleksem witamin na włosy i paznokcie - biotyna także poprawia pracę tarczycy, ale ponieważ to się kumuluje w organizmie, biorę 3-4 miesiące, a potem wracam, gdy z niedoboru zaczynają mi znowu włosy wypadać.
Dużo dało mi ogarnięcie michy,
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta