Aktywne Wpisy

mielonkazdzika +41
No musze sie pochwalic co mi zona kupila. Ostatnio kilka razy sie mnie pytala o modele drukarek i czym sie roznia i ktora wedlug mnie jest teraz najlepsza. Ale sie niespodziewalem ze ja kupi.
Jest mega zaskoczona rozmiarem. Chyba sie niespodziewala ze to takie wielkie i ciezkie. Przyszlo w 3 paczkach, razem wazylo ponad 70 kg
Strasznie sie jaram (ʘ‿ʘ)
#druk3d #drukarki3d #rozowepaski
Jest mega zaskoczona rozmiarem. Chyba sie niespodziewala ze to takie wielkie i ciezkie. Przyszlo w 3 paczkach, razem wazylo ponad 70 kg
Strasznie sie jaram (ʘ‿ʘ)
#druk3d #drukarki3d #rozowepaski
źródło: 1000063105
Pobierz
thorgoth +38
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Chiński producent laptopów Chuwi został przyłapany na sprzedawaniu procesorów 5500U podszywających się pod 7430U. Zmienili nawet identyfikację na poziomie firmware’u, więc nie dało się tego zauważyć, dopóki nie rozebrało się laptopa. Chuwi twierdzi, że to był błąd xD Przy czym grozi pozwami i żąda aby artykuł na ten temat został usunięty.
#komputery
źródło: _DSC3036-q82-w2560-h
Pobierzźródło: image
Pobierzźródło: Chuwi_CoreBook_X_7430U_win
PobierzMoże to faktycznie pomyłka, Chujwi ¯\(ツ)/¯
W kulturze chińskiej ważne są relacje społeczne określane jako Guanxi — sieć wzajemnych przysług i powiązań.
Ludzie czują moralne zobowiązania głównie wobec osób z własnej sieci relacji (rodzina, znajomi, współpracownicy).
Osoby spoza tej sieci — np. obcy lub cudzoziemcy — nie są objęte tym samym poziomem lojalności.
Dlatego w niektórych sytuacjach wykorzystanie obcego może być postrzegane bardziej jako spryt niż poważne naruszenie moralne, choć nie jest to uniwersalne.
https://www.youtube.com/watch?v=as2KoDtsS_0
źródło: do not learn mandarin
Pobierz@z0mb1e: ale jak to oni chcieli ukryć, 7430u chodzi tylko na DDR5 a tu nawet na najprostszych screenach widać DDR4
źródło: document-2026-03-14T07-55-11
Pobierz@wypokowy_expert: 7430u chodzi na DDR4:
https://www.amd.com/en/products/processors/laptop/ryzen/7000-series/amd-ryzen-5-7430u.html