Aktywne Wpisy

MrBeast +76
Kolesiowi szpachla z mrozu odpadła a szuka winnego na facebooku że ktoś mu w samochód przywalił XD
Oczywiście nagrania z kamer są! ale musisz się zgłosić jeśli mandatu nie chcesz XD
Rzeczoznawca to wyceni na 100-200zł? XD
#samochody #motoryzacja
Oczywiście nagrania z kamer są! ale musisz się zgłosić jeśli mandatu nie chcesz XD
Rzeczoznawca to wyceni na 100-200zł? XD
#samochody #motoryzacja
źródło: img2
Pobierz
coturobie +42
źródło: temp_file8076478525138601988
Pobierz

Bortnikoff Tabac Dore. Są to perfumy bez wątpienia trudne do noszenia i to z dwóch powodów. Pierwszym jest ciekawy ale bardzo wymagający zapach o którym za chwilę. Drugim natomiast, jest wyjątkowo widoczna, brązowa plama jaką zostawiają po psiknięciu. Z dekantu co prawda leci więcej soku, więc możliwe że psikając z dalszej odległośći z flakonu nie byłoby aż takiego problemu, jednak warto mieć to na uwadze przed aplikacją.
Przechodząc do kompozycji, jak już wspomniałem jest to zapach trudny w odbiorze. W otwarciu czuć tytoń oraz balsamiczno ambrowe akordy. Jest również agar, a także nieco słodyczy balansującej w pewnym stopniu cięższe nuty. Oprócz tego pojawia się wanilia, piżmian, trochę różowego pieprzu i cynamon. Figi nie wyłapuję, choć niewykluczone że ktoś inny mógłby zwrócić na nią uwagę bo kompozycja jest bardzo złożona i gęsta.
Przechodząc w drydown zapach się nieco wygładza. Do głosu dochodzi cedr i drzewo sandałowe, ale nadal da się wyłapać tytoń choć już słabszy. Dla fanów naturalnych kompozycji warte sprawdzenia perfumy, choć dla wielu osób mogą okazać się za trudne i na pewno nie nadadzą się na każdą okazję. Jeśli chodzi o moje odczucia to jestem pod dużym wrażeniem zapachu jak i jego złożoności, ale jest on dla mnie na dłuższą metę zbyt ciężki i męczący dla nosa.
Parametry bardzo dobre. Projekcja nie wypełnia pomieszczenia, ale jest solidna a żywotność w zasadzie całodniowa. Wieczorowy i moim zdaniem zdecydowanie męski zapach na jesienno zimowy sezon. Podsumowując Tabac Dore jednym zdaniem. Tytoń, gęsta balsamiczno, ambrowo, drzewna baza, z towarzyszącym jej agarem i ciepłym korzennym akordem. Myślę jednak, że opisem ciężko oddać wyjątkowy, choć polaryzujący charakter tych perfum. Ocena końcowa 8/10
Zapach 8.5/10
Projekcja 7/10
Żywotność 9.5/10
Jakość/Cena 5/10
pozostałe recki
źródło: TabacDore
Pobierzźródło: ef95b592-95d8-40be-8d2b-e20ecd8b8ede
PobierzZ takich nieoczywistych marek to jeśli nie znasz to super jakościowo jest Rania Jouaneh (Ambre Loup to mój ulubiony zapach z kategorii dymno balsamicznych) i Bogue Profumo
Ostatnio wziąłem od znajomej na testy odlewkę Cacao Pimente marki La Closerie Des Parfums o której
Ensar z tych które miałem też żaden nie zostawiał plam. Z Bortnikoffów jeszcze pierwsza wersja Sayat Nova zostawia mega plamy ale on jest tak gęsty że ledwo przez atomizer przechodzi xD