Wpis z mikrobloga

Pytanie do ekspertów - co można dziś robić w Łodzi żeby zająć czas? Mam do zagospodarowania 8 godzin, a nie uśmiecha mi się siedzieć tyle w aucie.
Za propozycje wizyty na Mineralnej 3 z góry dziękuję xD

#lodz #l-------a #miastomeneli #kiciochpyta
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Anawa73: ło panie, bogactwo wyboru.
Basen - Fala, lub trochę dalej - Termy Uniejów.
Muzea (nie mamy lotnictwa niestety) - Centrum Komiksu i Narracji Interaktywnej EC1, Wgra się - muzeum starych komputerów, Muzeum Włókiennictwa (ale w praktyce chyba bardziej jakby sztuki), Zajezdnia Brus - muzeum transportu publicznego (ale w sumie na ulicy chyba jeździ niewiele nowszy tabor), Dętka - zwiedzanie kanalizacji, Pałac Poznańskiego - można zobaczyć jak dobrze żyli fabrykanci w czasach krwiożerczego
  • Odpowiedz
  • 1
Można także pójść na giełdę samochodową, gdzie samochodów za dużo nie ma (i tak nie warto), ale za to można zostać obrabowanym przez kieszonkowca lub przepłacić za rzeczy przywiezione z wystawek w Niemczech.

@atari666: I to jest atrakcja na miarę Łodzi! A tak serio, to kończę właśnie spacer po byłym lunaparku i zawijam do mediateki MeMo, bo wygląda świetnie 🙂
Dzięki Mireczku!
  • Odpowiedz
  • 0
@banzi: W ostatnich latach swego życia mieszkała tam legenda internetu - Tiger Bonzo. Jak nie znasz, to zazdroszczę. Dla własnego dobra nie zgłębiaj tematu.
  • Odpowiedz
Można także pójść na giełdę samochodową, gdzie samochodów za dużo nie ma (i tak nie warto), ale za to można zostać obrabowanym przez kieszonkowca lub przepłacić za rzeczy przywiezione z wystawek w Niemczech.

@atari666: na giełdzie samochodowej w Łodzi jest WSZYSTKO oprócz samochodów :-) Ale nieprawdą jest, że jest tam sam chłam. Często wystawiają się tam stoiska z hurtowni z takimi samymi towarami jak mamy w sklepach tylko kilka, kilkanaście
  • Odpowiedz