Aktywne Wpisy

zwykly_szarak +334
źródło: 1000008426
Pobierz
moll +23
Prawie 13 lat z jednym awatarem i na przestrzeni lat coraz więcej p-----------k do postaci Małej Mi, bo nieeee, nie mogę po prostu lubić bajki Muminki, ja się na 100% utożsamiam z Małą Mi w wersji jej "popkulturowego" odbioru (który nie istniał w takiej postaci w momencie, kiedy wstawiałam ten obrazek na profilowe) i należy mi się z tego tytułu mniejsza lub większa analiza mojej nieskromnej osoby przez pryzmat postaci fikcyjnej plus
Zmieniać czy nie zmieniać obrazek profilowy?
- zostaw jak jest 65.6% (382)
- zmieniaj śmiało 9.3% (54)
- chcę budyń 25.1% (146)

Niemcy rozwijają infrastrukturę wodorową. Podczas gdy my budujemy coś co już dawno zbudowano, wynajdujemy koło na nowo, oni już zajmują niszę wodorową, by za dziesięć - piętnaście lat czerpać profity ze sprzedaży rozwiązań. Jest to przykre bo my tylko odtwarzamy i gonimy uciekającego króliczka, a to nie o to chodzi. My tym króliczkiem musimy się w końcu stać, znaleźć nisze w których możemy być liderami a nie budować fabrykę Izery na chińskich podzespołach, która koniec końców i tak nie powstaje a pieniądze zostają wywalone w błoto. Zamiast zajmować się wyprodukowaniem nowego samochodu elektrycznego który wygląda jak inne generyczne chińczyki, może warto więcej inwestować w technologie przyszłości? Poruszam ten temat bo jesteśmy trzecim największym producentem wodoru w europie. Potrafimy wytworzyć wodorowe lokomotywy - nasz wkład na dzień dzisiejszy w technologie wodorowe jest ponadprzeciętny i nie musimy w tym temacie doganiać zachodu - to my jesteśmy teraz zachodem ale to się niedługo niestety może zmienić jak prześpimy epokę uwodorowienia, a wydatki na B+R w ciągu dwóch ostatnich lat maleją w stosunku do PKB zamiast rosnąć. #polityka #gospodarka #technologia #energetyka
"Na wyprodukowanie 1 mln ton wodoru z elektrolizy potrzebujemy 9 mln ton wody i