Aktywne Wpisy
razdwatrzy55 +529
A w komentarzu pierwsze zdjęcie tej łazienki gdzie nic nie wskazywałoby na to że to jest półpiętro
#nieruchomosci #wroclaw
#nieruchomosci #wroclaw
źródło: Screenshot_2025-11-28-09-48-44-456_com.android.chrome
Pobierz
JakDorobic_com +118
Ostateczne #rozdajo z okazji Black Friday! Rozdajemy kartę podarunkową Allegro o wartości 100 zł!
Zasady rozdajo są proste. Aby wziąć udział:
• Daj plusika.
•
Zasady rozdajo są proste. Aby wziąć udział:
• Daj plusika.
•
źródło: rozdajo 28.11
Pobierz

Skoro są konkretne zarzuty, to istnieje droga sądowa, księgi, audyt, a nie YouTube’owy sąd kapturowy. I tak, zarządzanie/klient/proces to też praca – nie mniej realna niż „bycie twórcą” ( i to nie jedynym w spółce ) co Gonciarz wszelkimi sposobami próbuje zanegować bo mu na rękę.
Gonciarz to małpiszon z przerośniętym ego. Dlaczego? Spory biznesowe wspólników to normalna rzecz i cywilizowani ludzie uważają, że najrozsądniej jest zrobić porządek formalny (rozwiązanie spółki która nie funkcjonuje już realnie i każdy idzie w swoją stronę), albo spór cywilny i niezależne ustalenie faktów przez sąd. Bo na razie bardziej to wygląda na 1. pisanie historii pod tezę niż na szukanie prawdy. 2. Chęć niszczenia nowego życia biznesowego Mecinski i decydowania o tym co może a czego nie może, zalewając internet swoimi wywodami.
1 - Gonciarz przy tworzeniu trailera portfolio dla tofu, oddał do niego swoje prywatne ujęcia nie kręcone dla tofu media. A jak ona robiła swoją firmę to „wzięła” sobie cały trailer, w tym te jego nagrania.
2- oskarżenia o gw*łt i o to że „modelki boją się z nim pracować” też można
ad.1 Czyli ujęcia wykonano prywatnie jak twierdzi Gonciarz i przekazano spółce do wykorzystania w showreel. To nie przenosiło automatycznie praw majątkowych( w tej sprawie bez znaczenia), ale spółka uzyskała prawo użycia w uzgodnionym zakresie( pewnie
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@greedy_critic: To jest właśnie "geniusz" Gonciarza bo on takie wieloodcinkowe epopeje zrobił z tych swoich filmików, że nikt normalny tego w całości nie obejrzy. Tak jakby nie mógł w 15 minut wytłuścić najważniejsze swoje dowody, nie lepiej zrobić 2 odcinki po 2 godziny swoich smutnych wywodów, które tylko najwierniejsi fani zmęczą, a reszcie można mówić że przecież wszystko
Czy ty napisałeś bez powtórzeń?
I ty śmiesz komuś pisać, że czegoś nie oglądał skoro cały Perseusz to ciągłe zapętlenia tych samych materiałów i powtarzanie ich w kółko ?
Ty masz 13 lat czy 30? Bo nie wiem z kim mam do czynienia i czy mogę być wyrozumiały?
@greedy_critic: Ok nie mam prawa się wypowiedzieć bo nie widziałem 100 godzin filmów i 5 tysięcy instastories gonciarza, jak ktoś wszystko widział to historia się układa w oczywistą spiskową całość ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@greedy_critic: Nie da się, dlatego każdy film dokumentalny trwa 100 godzin bo trzeba każdy
No jeśli filmy dokumentalne oglądaliby tacy ludzie jak ty to faktycznie trzeba by zrobić 100 godzin, bo nigdy nie wiadomo do czego się przywalicie ( ͡º ͜ʖ͡º)
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Popatrz jak to robią domy produkcyjne w stylu papaya films,
Dom produkcyjny to łącznik między agencją a artystami. Producent odpowiada za to, żeby wyłożyć hajs i na planie był catering, prąd, podłączone kable,
Widzę ze dużo wiesz jak to powinno wyglądać w teorii albo jak to jest opisywane w duzych firmach a za mało praktyki bo ta jest bardzo zróżnicowana w szczególności w mniejszych firmach a taka była japońska TOFU.
I dalej sie pytam gdzie jest zanegowanie praw autorskich Gonciarza przy materiałach ktore tworzył?
Meciński mimo potencjalnej zgody powinna tam być wyraźnie podpisana jako producent bez przypisywania sobie innych ról chyba że takie wykonywała.
Ale to już jest sprawa dla sądu