Wpis z mikrobloga

#lego Chciałbym dla swoich dzieci 4 i 7 lat kupić jakiś olbrzymi używany zestaw lego. Taki najlepiej z okrętami, różnymi ruchomymi częściami itp. Przeglądając allegro i olx nic nie wpadło mi w oko. Budżet- nie wiem, na początek plus minus 1k? Moją kolekcję klocków bez mojej wiedzy moi starzy kiedyś komuś oddali, więc dla swoich dzieciaków muszę kompletować od zera... Jakieś rady?
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@g4rris: 4 i 7 lat to raczej wiem gdzie nie zbajerujesz ich takim czymś. Też uważam że zacznij od czegoś na ich możliwości, zestawy 4+ albo Minecraft dla starszego np? Jakieś mniejsze, które sami otworzą i zbudują?
  • Odpowiedz
@g4rris: jak z nowoczesnych zobacz LEGO 60422 - port z zeszłego roku - może już ktoś będzie opychał używkę. Można uzupełnić o nowy 60456(nowy statek policji) i stary 60368(duży statek badawczy - raczej tylko używkę) oraz 60373 (statek straży pożarnej - wciąż można dostać nowy w dobrej cenie). Chyba że myślisz jakiejś starszej tematyce no to niestety wszystkie statki i inne zestawy o tematyce pirackiej są bardzo drogie i skierowane
  • Odpowiedz