#hotelparadise Od kilku sezonów ten program wygląda tak obleśnie tanio, że aż przykro na to patrzeć. Każdy najbardziej gówniany reality na Netflixie, który w nazwie nie zawiera słów sugerujących przebywania w RAJU, ma lepszy standard. Chodzi mi nie tylko o nieremontowany syf w willach, ale też o jakość randek, wyzwań, konkurencji, scenariusza. Dlaczego nie zamkną ich w domkach na Mazurach i z hajsu zaoszczędzonego na biletach nie zatrudnią lepszych scenarzystów? Bo format HP zamienił się w sposób na życie dla produkcji TVN, która brechta się wszystkim w ryj, mówiąc o RAJU dla uczestników. Przynajmniej nie ma póki co el dupsi, która opowiada do tego wszystkiego, jak wspaniale jej dzieci radzą sobie w nauczaniu indywidualnym, żyjąc to w jednych, to w drugich tropikach, bo to już była żenada totalna.
@potatojuice: bo pogoda w PL to gowno i tropiki nadają klimat. Też dystans między PL a Filipinach wpływa na uczestników, tak że się czują jakby byli trochę bardziej „wolni”. Co do jakiś konkurencji pomysłów itd to może to coś tam dodaje, ale największe znaczenie mają uczestnicy. Jak ci się trafią perełki to będzie spoko sezon, a jak nie to gra w w rzucanie do celu nie pomoże. Ludzie oglądają spiny
@potatojuice: jak wróci el dupsi i trzeba jej będzie płacić gwiazdorska gaże za wypowiedzi z kartki i uścisk po rajskim plus utrzymanie całej rodziny zamiast uczestników to wiedzą że się nie wypłaca i serio będzie jeszcze mniej odcinków .
@potatojuice: 1. Nie zazdroszczę innym, jeśli Ty zazdrościsz to zatrudnij się w obsadzie TVN. 2. Oglądając ten program dajesz im tym samym oglądalność co się przekłada na pieniądze. 3. Wolę Edytę niż El Dursi. 4. Gdzie Ty widzisz te wille wymagające remontu? Moim zdaniem wyglądają normalnie.
@damxcx: skoro największe znaczenie mają uczestnicy, to trzeba ich zamknąć w upalnym tygoniu w polszy, a nie w sezonie deszczowym na filipinach. jaki k---a klimat? willa z lat 80 z syfem w basenie i jeden wypad na biedny filipiński targ XD
@liliove: no to musisz żyć w pięknych warunkach XD nie dziękuję dziecko, nie zastrudnię się w tvn, bo stać mnie na lepsze wakacje niż filipiny w porze deszczowej.
@potatojuice: dziecko? Prawdopodobnie jestem starsza niż ty. Gdzie widzisz bród w willi? Widać ewidentnie, że cię boli jeśli ktoś z pracy zrobił wakacje życia:)
@potatojuice: Twój wpis brzmi trochę tak, jakbyś miał/a bliżej nieokreślony ból doopy. A program zdaje się kręcą trzy miesiące, więc trudno to nazwać życiem to w jednych to w drugich tropikach. Co do willi możesz mieć rację. Pamiętam że po sezonie na Zanzibarze, Jay i Eliza odwiedzili willę w której nagrywany był ich sezon. Praktycznie ruina. Trudno było uwierzyć że to jest to samo miejsce.
@potatojuice: Mnie tam jakość willi specjalnie nie przeszkadza, to tylko scenografia. Co do wyzwań, to się z jednej strony zgadzam, ale z drugiej każde wyzwanie to ryzyko, że wyleci ktoś, kto robi content. Jakby wyleciał za wcześnie np. Milan, to byłaby strata. Po każdym wyzwaniu w poprzednich sezonach jak wyleciał ktoś albo lubiany albo z charyzmą, to były narzekania.
@liliove: każdy myśli swoimi kategoriami :) wiele rzeczy musi cię boleć jeśli uważasz, ze mój komentarz na temat produkcji, to zazdrość :) porównuję do lepszych produkcji i jestem bardziej spostrzegawczy :) ps jeśli masz ponad 40, to masz bardzo infantylny styl pisania :)
@potatojuice: Co mnie boli? To ciebie boli, że inni jadą na wakacje i jeszcze im za to płacą. :)Zrób coś ze swoimi życiem jeśli zazdrościsz innym. Oj, nie postrzaj mnie. Do 40stki bardzo daleko. A teraz idź planować co mógłbyś zmienić w swoim życiu zamiast tu się żalić, bo inni mają lepiej.
@liliove: ty nawet nie pamiętasz, co pisałaś wcześniej i nie potrafisz odpowiedzieć :) myślisz swoimi kategoriami bo zazdrościsz i boli cię d--a? nie moja sprawa. interpretuj sobie komentarze innych jak chcesz.
1. Nie zazdroszczę innym, jeśli Ty zazdrościsz to zatrudnij się w obsadzie TVN.
2. Oglądając ten program dajesz im tym samym oglądalność co się przekłada na pieniądze.
3. Wolę Edytę niż El Dursi.
4. Gdzie Ty widzisz te wille wymagające remontu? Moim zdaniem wyglądają normalnie.
Gdzie widzisz bród w willi? Widać ewidentnie, że cię boli jeśli ktoś z pracy zrobił wakacje życia:)
Oj, nie postrzaj mnie. Do 40stki bardzo daleko. A teraz idź planować co mógłbyś zmienić w swoim życiu zamiast tu się żalić, bo inni mają lepiej.