Aktywne Wpisy
Gumez +689
Moja mama dzisiaj zmarła. Rak ją wykończył. Była bardzo wierząca, wiec proszę chętnych o modlitwę #modlitwa #mirkomodlitwa

Knaga_powrot +26
Skopiuj link
Skopiuj link
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Nie zauważyłem że kupujący rozpoczął dyskusje, która ostatnio zakończyła się ze statusem nierozwiązana, allegro mimo że paczka ma status odebrana przyznało zwrot pieniędzy za zakupiony przedmiot.
Czy to nie jest próbą wyludzenia pieniędzy przez kupującego? Jakaś forma przestępstwa internetowego?
#allegro #allegrolokalnie #allegrosmart #oszustwo #oszukujo #prawo
źródło: temp_file4816452448809046548
Pobierzdyskusje można otworzyć chyba po 24 albo 48h od sprzedaży
Dyskusje to można otworzyć nie mając jeszcze przedmiotu swoją drogą.
Jeżeli masz wszystkie kwity na to, że wysłałeś paczkę to po prostu pisz przez panel pomocy allegro. Nie będę pisał wprost jacy tam ludzie pracują, ale to coś jak moderacja tutaj.
Jeżeli wysłałeś paczkę i wszystko było git, ale zakręciłeś
@wypokpok typ dostał paczkę z tym co kupił a poświadczył że mu jej nie wysłałem (paczk, ochrona kupującego nie ma polegać na robieniu w uja drugiej strony
wg mnie jest to oszustwo, wyłudzenie pieniędzy po prostu zgłoszę to na policję, kupujący za pół roku pójdzie zjeść makowca u dzielnicowego
Zresztą w całej tej sprawie jest wiele niewiadomych, więc może powinieneś krok po kroku wyjaśnić...
Napisałeś:
"Kupujący kilka dni po odebraniu przesyłki kupił u mnie druga taka sama rzecz"
No to jednak kupił dwie rzeczy i dostał jedną, a do drugiego zakupu otworzył
rozmawiałem dzisiaj z konsultantem z allegro i złożyłem odwołanie, powiedział że przed zwrotem powinna być weryfikacja czy paczka została dostarczona
źródło: temp_file8808684940044371033
Pobierzwarto w takiej sytuacji napisać do supportu allegro, zamówić rozmowę, nie wiem czemu ale znowu zablokowali mi konto (✌ ゚ ∀ ゚)☞
źródło: temp_file2475272367748037638
Pobierz