#perfumy pomożecie znaleźć coś podobnego do Heroda? zapach jest mega, tylko masakrycznie słaby ಠ_ಠ z dystansem podchodzę do narzekania na parametry ale tu są naprawdę kiepskie, dawno się tak nie rozczarowałem w nutach nie widziałem wiśni, ale mam wrażenie że coś owocowego się tam przewija i czegoś takiego właśnie szukam, najlepiej bez przesadnej słodyczy
@terribleharnasattack_: tsoo, nie projektuje jakoś giga, ale daje o sobie znać po 10h (przynajmniej mój tester z l4l, raczej nowszy batch niż starszy). Może masz blinda na Iso E Super
@anomalia_: Ach ten mityczny nose blind xd jako wymówka na obniżenie jakości perfum premium w dodatku tak jakby IES było jedyną aroma molekułą w kompozycji. C--j z tonką, cypriolem, drzewem cedrowym, paczulą, waniliną, tytoniem i innymi składnikami robiącymi za utrwalacze. Nie czujesz perfum nie dlatego że producent leci w c---a tylko masz nose blind na ISO E Super xD.
@markaron: czyli Bois Imperial idąc tą logiką to też kranówa, bo mi go odcina natychmiastowo, a każdy mi mówi że czuć na kilometr? xd widzę dzień na trolling się znalazł
@terribleharnasattack_: herod to jedyny PDM który po reformulacji został masakrycznie wykastrowany :( coś co byś mógł spróbować to side effect i Mr Sam, ale na mnie miały równie gowniane parametry lub Centaurus
@anomalia_: Nie, noseblind się łapie nie na konkretną aroma molekułę, tylko na zapach który jest intensywny i który mózg celowo ignoruje żeby móc wyczuć inne potencjalnie niebezpieczne zapachy. Siedziałeś kiedyś w zamkniętym pomieszczeniu w którym napierdziałeś i tego nie czujesz, po czym ktoś wchodzi i go smród momentalnie cofa? To jest właśnie noseblind.
W przypadku Heroda to nie noseblind tylko kiepskie parametry. Bois ma dobre parametry i jest intensywnym zapachem
@markaron: być może i masz rację, nie zmienia faktu że u mnie o dziwo Herod działa zadowalająco, a jestem wyczulony na liche parametry i potrafię coś sprzedać nawet jeśli mi się podoba ¯\(ツ)/¯ Jak wspomniałem, nie jest to demon na poziomie SWY Parfum które mam np, ale zapach jest 10/10 i parametrowo (w moim wypadku) daje radę. Może trafiła mi się szczęśliwa flacha. Przykładowo, miałem 2 podejścia (w różne flachy)
Bardzo podobne skojarzenia z Herodem miałem w przypadku Trajana od Nilafar du Nil. Nilafar jednak jest trochę gładszy, może bardziej owocowy. Bardziej trwały, jednak nie aż tak jednoznaczny w odbiorze. A właśnie za prostotę lubię Heroda. Ale być może Tobie te dodatkowe niuanse mogłyby przypasować. Jeśli Kraków, mogę Ci gdzieś podrzucić sampla za free, bo w Polsce trudno to dostać.
Przykładowo, miałem 2 podejścia (w różne flachy) do Le Male Le Parfum i był to kran totalny, a minimum 2 osoby co znam go mają i im trzyma.
Ale to jest co innego niż noseblind, a o nim piszemy. Sam mam flachę Aventusa z batchem uznawanym za jeden z lepszych a na mnie parametry są na poziomie Zara Vibrant Leather.
Po prostu jako perfumiarza wkurza mnie moda na usprawiedliwienie
@anomalia_: raczej to nie noseblind (a nawet jeśli to i tak skreśliłoby mi to heroda) - psiknąłem na rękaw koszuli w szafie i po kilku godzinach kiedy tam zajrzałem to w tym miejscu już prawie nie było żadnego zapachu, analogicznie kiedyś sprawdziłem boisa (na którego miałem noseblind) - po paru godzinach jak otworzyłem szafę to zapach uderzył od razu, nawet nie musiałem szukać tej koszuli :D moze faktycznei masz jakąś
@terribleharnasattack_: update, udało mi się zdekodować jednak inną stronką: 5245218A -> 06/2025. Może coś poprawili? ( ͡º͜ʖ͡º) Aż sobie tego cudaka psiknę na zgięcie łokciowe by sobie tak o poniuchać i zobaczę ile posiedzi, bo piękny jest suczysyn ehh
@markaron: przecież nie napisałem niczego takiego, eeee? Daje o sobie znać, czyli ruszyłem głową i poczułem czy coś jest. nie jest to projekcja. + jak machniesz globala to np z tyłu głowy na włosach też ci się prędzej coś utrzyma. Sam napisałem przecież że nie trzyma jak np SWY Parfum, totalnie to zignorowałeś, po co, żeby się przyczepić? Nie rozumiem.
przecież nie napisałem niczego takiego, eeee? Daje o sobie znać, czyli ruszyłem głową i poczułem czy coś jest. nie jest to projekcja.
@anomalia_: no właśnie i na tej podstawie piszesz że czujesz go po 10h wprowadzając ludzi w błąd, bo potem ludzie to inaczej interpretują. Czy jeżeli dziś po 5h od aplikacji Zara Vibrant Leather Oud wstałem od biurka i poczułem przez chwilę ich zapach, czy uprawnia mnie to do
pomożecie znaleźć coś podobnego do Heroda? zapach jest mega, tylko masakrycznie słaby ಠ_ಠ z dystansem podchodzę do narzekania na parametry ale tu są naprawdę kiepskie, dawno się tak nie rozczarowałem
w nutach nie widziałem wiśni, ale mam wrażenie że coś owocowego się tam przewija i czegoś takiego właśnie szukam, najlepiej bez przesadnej słodyczy
@terribleharnasattack_: tsoo, nie projektuje jakoś giga, ale daje o sobie znać po 10h (przynajmniej mój tester z l4l, raczej nowszy batch niż starszy). Może masz blinda na Iso E Super
Ale beka z Creeda bo woda z kranu, nie to co
@markaron: czyli Bois Imperial idąc tą logiką to też kranówa, bo mi go odcina natychmiastowo, a każdy mi mówi że czuć na kilometr? xd widzę dzień na trolling się znalazł
W przypadku Heroda to nie noseblind tylko kiepskie parametry. Bois ma dobre parametry i jest intensywnym zapachem
Przykładowo, miałem 2 podejścia (w różne flachy)
Bardzo podobne skojarzenia z Herodem miałem w przypadku Trajana od Nilafar du Nil. Nilafar jednak jest trochę gładszy, może bardziej owocowy. Bardziej trwały, jednak nie aż tak jednoznaczny w odbiorze. A właśnie za prostotę lubię Heroda. Ale być może Tobie te dodatkowe niuanse mogłyby przypasować. Jeśli Kraków, mogę Ci gdzieś podrzucić sampla za free, bo w Polsce trudno to dostać.
Ale to jest co innego niż noseblind, a o nim piszemy. Sam mam flachę Aventusa z batchem uznawanym za jeden z lepszych a na mnie parametry są na poziomie Zara Vibrant Leather.
Po prostu jako perfumiarza wkurza mnie moda na usprawiedliwienie
@markaron: otóż nie tym razem, po prostu porównałem ze doświadczeniem ze swoją flachą i przyszła mi ta opcja do głowy ¯\(ツ)/¯ Tylko tyle i aż tyle
Aż sobie tego cudaka psiknę na zgięcie łokciowe by sobie tak o poniuchać i zobaczę ile posiedzi, bo piękny jest suczysyn ehh
@anomalia_: To coś źle interpretujesz parametry pisząc, że Herod projektuje przez 10h co jest wyczynem nawet dla Amouage.
@markaron: przecież nie napisałem niczego takiego, eeee? Daje o sobie znać, czyli ruszyłem głową i poczułem czy coś jest. nie jest to projekcja.
+ jak machniesz globala to np z tyłu głowy na włosach też ci się prędzej coś utrzyma.
Sam napisałem przecież że nie trzyma jak np SWY Parfum, totalnie to zignorowałeś, po co, żeby się przyczepić? Nie rozumiem.
@anomalia_: no właśnie i na tej podstawie piszesz że czujesz go po 10h wprowadzając ludzi w błąd, bo potem ludzie to inaczej interpretują. Czy jeżeli dziś po 5h od aplikacji Zara Vibrant Leather Oud wstałem od biurka i poczułem przez chwilę ich zapach, czy uprawnia mnie to do