Wpis z mikrobloga

#perfumy
pomożecie znaleźć coś podobnego do Heroda? zapach jest mega, tylko masakrycznie słaby _ z dystansem podchodzę do narzekania na parametry ale tu są naprawdę kiepskie, dawno się tak nie rozczarowałem
w nutach nie widziałem wiśni, ale mam wrażenie że coś owocowego się tam przewija i czegoś takiego właśnie szukam, najlepiej bez przesadnej słodyczy
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@anomalia_: Ach ten mityczny nose blind xd jako wymówka na obniżenie jakości perfum premium w dodatku tak jakby IES było jedyną aroma molekułą w kompozycji. C--j z tonką, cypriolem, drzewem cedrowym, paczulą, waniliną, tytoniem i innymi składnikami robiącymi za utrwalacze. Nie czujesz perfum nie dlatego że producent leci w c---a tylko masz nose blind na ISO E Super xD.

Ale beka z Creeda bo woda z kranu, nie to co
  • Odpowiedz
Ach ten mityczny nose blind xd

@markaron: czyli Bois Imperial idąc tą logiką to też kranówa, bo mi go odcina natychmiastowo, a każdy mi mówi że czuć na kilometr? xd widzę dzień na trolling się znalazł
  • Odpowiedz
@anomalia_: Nie, noseblind się łapie nie na konkretną aroma molekułę, tylko na zapach który jest intensywny i który mózg celowo ignoruje żeby móc wyczuć inne potencjalnie niebezpieczne zapachy. Siedziałeś kiedyś w zamkniętym pomieszczeniu w którym napierdziałeś i tego nie czujesz, po czym ktoś wchodzi i go smród momentalnie cofa? To jest właśnie noseblind.

W przypadku Heroda to nie noseblind tylko kiepskie parametry. Bois ma dobre parametry i jest intensywnym zapachem
  • Odpowiedz
@markaron: być może i masz rację, nie zmienia faktu że u mnie o dziwo Herod działa zadowalająco, a jestem wyczulony na liche parametry i potrafię coś sprzedać nawet jeśli mi się podoba ¯\(ツ)/¯ Jak wspomniałem, nie jest to demon na poziomie SWY Parfum które mam np, ale zapach jest 10/10 i parametrowo (w moim wypadku) daje radę. Może trafiła mi się szczęśliwa flacha.
Przykładowo, miałem 2 podejścia (w różne flachy)
  • Odpowiedz
@terribleharnasattack_: Hej!

Bardzo podobne skojarzenia z Herodem miałem w przypadku Trajana od Nilafar du Nil. Nilafar jednak jest trochę gładszy, może bardziej owocowy. Bardziej trwały, jednak nie aż tak jednoznaczny w odbiorze. A właśnie za prostotę lubię Heroda. Ale być może Tobie te dodatkowe niuanse mogłyby przypasować. Jeśli Kraków, mogę Ci gdzieś podrzucić sampla za free, bo w Polsce trudno to dostać.
  • Odpowiedz
@anomalia_:

Przykładowo, miałem 2 podejścia (w różne flachy) do Le Male Le Parfum i był to kran totalny, a minimum 2 osoby co znam go mają i im trzyma.

Ale to jest co innego niż noseblind, a o nim piszemy. Sam mam flachę Aventusa z batchem uznawanym za jeden z lepszych a na mnie parametry są na poziomie Zara Vibrant Leather.

Po prostu jako perfumiarza wkurza mnie moda na usprawiedliwienie
  • Odpowiedz
@anomalia_: raczej to nie noseblind (a nawet jeśli to i tak skreśliłoby mi to heroda) - psiknąłem na rękaw koszuli w szafie i po kilku godzinach kiedy tam zajrzałem to w tym miejscu już prawie nie było żadnego zapachu, analogicznie kiedyś sprawdziłem boisa (na którego miałem noseblind) - po paru godzinach jak otworzyłem szafę to zapach uderzył od razu, nawet nie musiałem szukać tej koszuli :D moze faktycznei masz jakąś
  • Odpowiedz
usprawiedliwienie

@markaron: otóż nie tym razem, po prostu porównałem ze doświadczeniem ze swoją flachą i przyszła mi ta opcja do głowy ¯\(ツ)/¯ Tylko tyle i aż tyle

moze faktycznei masz jakąś lepszą flachę, ja mam dekant chyba z jakiejś świeżej
  • Odpowiedz
@terribleharnasattack_: update, udało mi się zdekodować jednak inną stronką: 5245218A -> 06/2025. Może coś poprawili? ( ͡º ͜ʖ͡º)
Aż sobie tego cudaka psiknę na zgięcie łokciowe by sobie tak o poniuchać i zobaczę ile posiedzi, bo piękny jest suczysyn ehh
  • Odpowiedz
po prostu porównałem ze doświadczeniem ze swoją flachą i przyszła mi ta opcja do głowy ¯\(ツ)/¯ Tylko tyle i aż tyle

@anomalia_: To coś źle interpretujesz parametry pisząc, że Herod projektuje przez 10h co jest wyczynem nawet dla Amouage.
  • Odpowiedz
projektuje przez 10h

@markaron: przecież nie napisałem niczego takiego, eeee? Daje o sobie znać, czyli ruszyłem głową i poczułem czy coś jest. nie jest to projekcja.
+ jak machniesz globala to np z tyłu głowy na włosach też ci się prędzej coś utrzyma.
Sam napisałem przecież że nie trzyma jak np SWY Parfum, totalnie to zignorowałeś, po co, żeby się przyczepić? Nie rozumiem.
  • Odpowiedz
przecież nie napisałem niczego takiego, eeee? Daje o sobie znać, czyli ruszyłem głową i poczułem czy coś jest. nie jest to projekcja.

@anomalia_: no właśnie i na tej podstawie piszesz że czujesz go po 10h wprowadzając ludzi w błąd, bo potem ludzie to inaczej interpretują. Czy jeżeli dziś po 5h od aplikacji Zara Vibrant Leather Oud wstałem od biurka i poczułem przez chwilę ich zapach, czy uprawnia mnie to do
  • Odpowiedz