Wpis z mikrobloga

@schabowy01 100% kobiet chce przywileje i do tego 50% mezczyzn im do tego wiwatuje, wiec 75% spoleczenstwa chce przywilejow dla kobiet ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@DJ-Tenga-Knaga:

pluje na każdego kukolda co poszedł na strajk kobiet, skundlenie level master

Nie wiem jak można być tak krótkowzrocznym.
Zaostrzenie kompromisu aborcyjnego uderza również w mężczyzn. Tak jakby wiesz....do powstania dziecka jest potrzebny facet i kobieta, oto stoicie oboje przed kwestią tego czy urodzić dziecko z chorobami i skazać je na cierpienie czy usunąć ciąże i oszczędzić mu bólu na tym świecie. To nie są łatwe decyzje, a podejmuje
  • Odpowiedz
@schabowy01: nie prezentujcie wieku emerytalnego w ten sposób, bo to nie oddaje skali problemu. Należy wiązać wiek emerytalny ze średnią długością życia i prezentować go jako procent. Kobiety spędzają na emeryturze DWUKROTNIE WIĘKSZĄ część swojego życia od mężczyzn.

Przeciętna kobieta spędza na emeryturze 27% swojego życia. Ponad 1/4 życia na emeryturze. (82-60)/82*100
Przeciętny mężczyzna spędza na emeryturze 13% życia. Lekko ponad 1/8. (75-65)/75*100
Różnica wynosi 200%.

Gdyby chcieć wprowadzić równość
  • Odpowiedz
@schabowy01: - Z emeryturą się zgadzam. Jest to paskudne. I piszę to jako kobieta.
- Z tym drugim to bez sensu. Nie mamy wpływu na to ile żyjemy.
- O tym nie słyszałam
- Co do sądów również się zgadzam, chociaż nie oszukujmy się, w miażdżącej większości to facet jest tym agresorem domowym jak wynika ze statystyk policyjnych oraz częściej zostawia matkę z dziećmi.
- Kobieta jest nieporównywanie słabsza, niższa i lżejsza
  • Odpowiedz
@schabowy01: @DJ-Tenga-Knaga A ja bym poszła na strajk mężczyzn, ponieważ zgadzam się, że jesteście dyskryminowani. Mam nadzieję że jakaś kobieta nie będzie za to miała nienawiści i nie będzie na mnie pluła dokładnie tak jak ty to robisz teraz.
  • Odpowiedz