Aktywne Wpisy

Landmark +4
Z wiadomych przyczyn (aluminium jest kruche) założyłem stalowe felgi 16' i opony pasujące obwodem do poprzednich (było 205/50 R17, teraz 205/55 R16). Pomalowałem farbą hammerite na biało, co sądzicie? Mi się strasznie podoba połączenie niebieskiego z białym. Chciałem nawiązać do stylu WRC z lat 90. Prowadzi się słabo- czuć, że pływa na gumie, może nie jak łódka ale kajak na pewno. Przynajmniej przez progi zwalniające jedzie się z dwukrotnie większą prędkością. Żona
źródło: 6f27a913-54c3-4568-a2ce-e434b420dde9
Pobierz
ibleedforyou +3
nie jestem smutna ale dziwnie sie czuje jakos
jakbym zyla w symulacji jakiejs xd
jakbym zyla w symulacji jakiejs xd

Ogólnie bawi mnie zawsze wybieranie przez ludzi, która wiedza podstawowa jest im potrzebna a która nie. Efekt jest taki, że zwykle Ci ludzie nie mają żadnej wiedzy.
Ta wiedza jest po to, żeby mieć wiedzę ogólną o świecie i nie wierzyć później w jakieś brednie, typu że na saunie wypłacamy toksyny, witamina C leczy raka, wodę strukturalną, wyjaśnienia dzikiego trenera 'na chłopski rozum', rewelacje pana Zięby, kamienie jonizujące Wieniawy I nie dawać sobie później wciskać jakiego gówna.
Jeśli nie znasz słowa sufrażystki to nie znaczy tylko, że nie znasz tego słowa. To znaczy, że nie znasz kawału historii, socjologii, rozwoju naszego społeczeństwa.
Jak nie potrafisz opanować ułamków, to znaczy że masz problem z logicznym myśleniem i będzie Cię łatwo zmanipulować i oszukać.
Przykładem tego co robi z człowieka brak wiedzy ogólnej jest Milan - wszyscy go nazywają przedszkolakiem, bo nie ma pojęcia o niczym i często nawet nie rozumie co się do niego mówi. Pewnie też całe życie mówił, że to i tamto mu się do niczego nie przyda.