Wpis z mikrobloga

Chciałbym w tej lidze zobaczyć więcej postaci jak Luka Elsner, mający pomysł, potrafiący komponować. Jego Cracovia grała dobrze od początku, ale jak dostał Klicha to sama przyjemność z oglądania. Legia mogłaby poszukać kogoś podobnego, z doświadczenie z dużymi ligami (i graniem przeciw ciężkim przeciwnikom). Niestety, ale Iordanescu klubowo to Fraud - trenował kluby dominujące swoje ligi, gdzie nie mógł się wykazać, dodatkowo w słabych ligach. W reprezentacji ok, miał sukcesy ale mimo wszystko jest to praca zupełnie inna. W europejskich pucharach rozegrał raptem 6 meczów przed objęciem Legii. A najgorsze w tym wszystkim jest to że on nawet nie sprawia wrażenie ambitnego, i nawet jak próbuje rzucić jakieś hasła to palnie o ośrodku treningowym 60km od Warszawy. Na dzień dzisiejszy mam wrażenie że Rumun ma ego pod sufitem, licząc że wszyscy będą wokół niego skakać. Jego doświadczenie jest na moje oko nikłe, a tylko ta reprezentacja załamuje obraz rzeczywistości. Zwolnienie jest nieuniknione jeśli nagle nic nie ruszy, i mam nadzieję że Żewłakow zaczął już rozmowy z kimś bardziej konkretnym. I mam nadzieję że nie będzie to Vuković, ile można wołać strażaka na szybką akcję i chwilę? Tym bardziej mam nadzieję że nikt nie sięgnie po Bergów czy Czerczesowów, bo życie chwilą i sentymentem bardziej szkodzi niż pomaga.

#mecz #ekstraklasaboners #ekstraklasa #legia
michalxd21 - Chciałbym w tej lidze zobaczyć więcej postaci jak Luka Elsner, mający po...

źródło: image

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@michalxd21: przecież Cracovia to pierwszy klub, w którym mu idzie. Do tej pory to kopał się po czole. Myślę że 3/4 kibiców bardziej liczyło na Trenerescu w Legii niż Elsnera w Cracovii.
Liga oczywiście wszystko weryfikuje.
  • Odpowiedz
@Matpiotr: Masz rację. Ogólnie Trenerescu @michalxd21 @thorgoth poleci, ale nie wiadomo kiedy, bo on chyba tego chcę. Warszawa go nie zachwyciła. Bywa. Sa Pinto. Hasi. Też rozczarowania, a Staszka nie wezmą politycznie, a Berga to ja bym brał nawet jakby był mega przepłacony. Berg dla mnie to było mimo braku MP objawienie na ławce trenera Legii. To jak typ z Trabzonem ustawił piłkarzy to była poezja. Kojarzę, że
  • Odpowiedz
@michalxd21: żaden z tych klubow w momencie gdy trenował go Iordanescu nie był "klubem dominujacym"
Sofia zdecydowanie ustępowała Łudogorcowi, Steaua przechodziła ogromny kryzys ktory skończył sie bankructwem i zmiana nazwy, najlepszym klubem byl Cluj ale i tak nie byl żadnym "dominatorem"
  • Odpowiedz
  • 0
@thorgoth: ok, a które argumenty opowiadały się szczególnie za Iordanescu w roli trenera Legii? W tych klubach poza Cluj ciężko było o spektakularne sukcesy. Krótki czas pracy wszędzie. Najlepszy rozdział miał w reprezentacji, co nie zmienia faktu że na turnieju na 4 mecze wygrał raptem 1.
  • Odpowiedz