Wpis z mikrobloga

Witam,

Od dłuższego czasu korzystałem z zamienników tonerów z allegro w drukarce HP. Oczywiście aktualizacje wyłączone żeby nie zablokowali pojemników. Ostatnio nawet zakupiłem zestaw do napełniania tonerów za pomocą strzykawki, wszystko było ok. do wczoraj. Podczas drukowania wyskoczył komunikat że problem z jedym tonerem ( tym kolorowym) co więcej czarny przy którym nic nie majstrowałem zaczął drukować tak że nic nie widać, a sama drukarka bardzo wolno zaczęła drukować. Aktualizacje wyłączone. Czyściłem styki tonerów izopropoanolem, resetowałem drukarkę do ustawień fabrycznych i nic dalej to samo. Może ktoś wie czy HP nie przeprowadziło jakieś akcji ostatnio.

#drukarki #hp #drukarka #drukarkihp #druk #tonery #kadridz #komputery #kiciochpyta
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@thebestisyettocome: A masz tam taki zestawik do zasysania tuszu strzykawką? Ja co pewien czas tak robię i zawszę starczy na trochę drukowania mimo że co pewien czas nawala. Trochę męczące, ale jak się drukuje nie za wiele to jako tako działa. Aa, i wszystko drukuję na ustawieniach w najlepszej jakości, bo na normalnej widać trochę te linie. Tusz idzie szybciej ale już srał to pies, bo to i tak taniej
  • Odpowiedz
  • 0
@thebestisyettocome sprawdź czy podczaa drukowania nie zostawia proszku na bębnie. Jeśli tak to listwa zbierająca skrzywiona. Można spróbować obrócić go ręcznie w przód i w tył kilka razy tyle ile dasz radę obrócić. Może być pół obrotu wałka czy cały obrót.
  • Odpowiedz