Wpis z mikrobloga

#battlefield #battlefield6
BF6.
Ta gra przypomina nowego CODa ale zrobiona w taki sposób jakby twórcy słuchali tylko i wyłącznie fanów serii Battlefield.
Poprawili to co spaprali w poprzedniej serii ale zapomnieli o dużych mapach, pojazdach itd.
Gra się dobrze, zawartość jakaś jest ale brakuje tego co odróżnia BF od CODa. Swego czasu w COD był tryb Wojna Naziemna i ten tryb przypomina mi tego BFa z tym że lepiej zrobionego.
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wwolt: No bo dokładnie tak jest, nawet dyrektor od tej gry jest dosłownie z CoDa xD

Vince Zampella: Head of development and overall director for Battlefield 6. He is known for co-founding Respawn Entertainment and creating influential FPS games like Call of Duty.

Efekt jest taki że niby jest spoko, ale tak w sumie to ani gracze CoDa nie są w pełni zadowoleni ani gracze BFa. Swoją drogą ja nie
  • Odpowiedz
@Khaine: Dobrze, że CoD nie jest odgrzewanym gownem ze skinami dla dzieci ( ͡° ͜ʖ ͡°) Problem z mapami to żaden problem. DICE bierze pod uwagę feedback graczy i to kwestia czasu az poprawia mapy (lub dojdą nowe).
  • Odpowiedz
Dobrze, że CoD nie jest odgrzewanym gownem ze skinami dla dzieci ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@ejenes: Przecież dokładnie to napisałem xd Ja naprawdę nie rozumiem jak można nieironicznie grać w CoDy i to tak od jakichś 4-5 lat co najmniej.
  • Odpowiedz
@Khaine: Faken, nie wiem czemu sądziłem, ze odnosisz sie do serii BF (ʘʘ) Jedyny plus CoD, to ze jest w gamepass i można ograć kampanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@Khaine: COD i BF to dwa różne style i grałem w obie gry dużo.
Grałem w BF2, potem BF3, BF4 która była świetna, BF1 tutaj był ogromny przeskok jakości ale mnie już znudził. W BFV nie grałem, i dopiero potem kupiłem pierwszy raz COD z 2019 który był świetny. Potem po drodze kupiłem BF2042 na samym początku bo chciałem wrócić do BFa ale okazał się crapem. I od 2019 roku do
  • Odpowiedz
  • 0
@Rythlock: Mówisz o cronusie? Ja się dopiero dowiedziałem o tym jak zaczęli mnie wyzywać od tego że rzekomo używam go.
Właśnie grałem z topowymi graczami zarówno EU jak i USA na multi (nie grałem WZ). Rankedów nie grałem bo tam były ograniczenia, jedynie co miało sens to granie karabinami snajperskimi pod szybkie celowanie. Wtedy mecze się kończyły wynikiem z KD 10/1 a rekordowo 50/1 w MW3. Chociaż tam nie wiem
  • Odpowiedz
@Wwolt: jak w to gram to mam flashbacki z wojny naziemnej i to przeogromne. to jest dosłownie 1:1 ta sama gra, ale o wiele lepiej bawiłem się w codzie bo w nim nie było z-------h misji na naprawianie pojazdów albo zabijanie z użyciem pojazdów których nie da się kontrolować lub umiera się po 8 sekundach od wejścia do środka
  • Odpowiedz
  • 2
@ActiveekHere: No właśnie mam wrażenie że chcieli zadowolić fanów CODa bo za dużo gram na małych map. Nie to że nie lubię takiej gry ale nie po to kupiłem BFa żeby grać na małych mapach bez pojazdów.
Ja traktuje tego BFa jako DEMO które mechanicznie jest zrobione poprawnie i ma potencjał ale dla mnie to wiele brakuje co nie znaczy że jest źle. Niech dodadzą ze dwie duże mapy to
  • Odpowiedz
@Wwolt: ja właśnie chciałbym sobie odhaczyć misje żeby mieć z głowy bo takim jestem typem gracza, w codzie zrobiłem ten ostateczny kamuflaż atomowy jak ostatnio grałem i bawiłem się przezajebiście. Taki mam styl gry, ale BF6 testuje moją cierpliwość do granic. Ogrywam kilka gier w miesiącu i nie pamiętam kiedy tak źle się bawiłem w jakimkolwiek tytule jak w tym BF. Przez robienie tych misji mam awersję i muszę robić
  • Odpowiedz
@xloginlogin123: codzienne to mozna zrobic 3 na raz ale uzyskanie 5 zabojstw pojazdem powietrznym na myszce i klawie to dla mnie graniczy z cudem, a siedzenie na czolgu i naprawianie go przez 20 minut zeby odblokowac jakis tam gadżet dla klasy tez nie jest ekscytujace nic a nic, ja pisze o wyzwaniach z tych zakladek "klasa" lub "jednostka"
  • Odpowiedz