Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bela022 sam mam ps5 i ogrywałem sobie na chilku death stranding 5, demons souls, dead space itp, a to tylko w tym roku. Resztę gier przeszedłem na pc’cie… na padzie od ps5 i głównie dlatego bo szkoda mi kasy na przepłacanie na psn store. Szokujące, naprawdę, że ktoś nie chce sobie psuć kręgosłupa w pozycji siedzącej ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Bela022: To nie jest taki proste. Wszystko ma swój target. Konsole są bezobsługowe, ale ps5 pro wywindowało choro cenę.
PS5pro 3.5+napęd 500 + gierki o 100zł droższe od pctowych + playstation plus, żeby grać online to minimum 300zł rocznie i wychodzi, że przez cała generacje konsoli na samo granie online wydajesz 2100zł, gry droższe i można policzyć, ze kupisz za to pc.
  • Odpowiedz
@Bela022: PS5 z napędem można dostać już za 2,5k, a może nawet taniej, to jest główny powód. Średni PC za 4k to chyba 5-6 lat temu xD Za 2,5k to co najwyżej jakiegoś rtx 5070 można kupić, ale już pomijając cenę podzespołów, to jeszcze musisz mieć hajs i miejsce na stanowisko, monitora, fotela czy biurka nie dostajesz gratis, a kanapę i TV chyba każdy w domu ma.
  • Odpowiedz
@Bela022: W tym przypadku nie zgodze sie. Mamy 2025 rok, peceta można podpiąć pod TV, a w pecetowe produkcje bez problemu pograsz za pomocą pada (nie mówiąc o tym, że po aplikacjach typu steam czy gog, można poruszać się padem). I mówie to ja - człowiek, który przez ostatnie lata grał na ps4, ale taniej wyszło mu kupić lepszego peceta, na którym po prostu wygodniej się gra. A Playstation obecnie
  • Odpowiedz
ale już pomijając cenę podzespołów, to jeszcze musisz mieć hajs i miejsce na stanowisko, monitora, fotela czy biurka nie dostajesz gratis, a kanapę i TV chyba każdy w domu ma.

@Viscop: e. Teraz ludzie coraz częściej nie mają tv w swoich pokojach/mieszkaniach. 2025 rok mamy jakby co
  • Odpowiedz