Wpis z mikrobloga

#platformaobywatelska #pytanie Odpiszcie mi tak szczerze. Po co TUSK i PO (właściwie to jedno i to samo) pcha się po władzę? Po to żeby po prostu być u władzy? Przecież oni kompletnie nie mają pomysłu na rządzenie. Po prostu są i tyle. Doraźnie załatwiają jakieś tam mniej ważne sprawy, a dużych w ogóle nie tykają. To partia/ zbieranina przypadkowych ludzi związanych z Platformą. Nie żadnych ekspertów, tylko karierowiczów. Trwają u tej władzy, męczą się ale i inaczej nie potrafią. Jeśli premier i jego poplecznicy po dwóch latach wymieniają jako sukces "babciowe" to facepalm tylko pozostaje. #polityka
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@VanGogh: Moim zdaniem każdy kto wejdzie w politykę (bez względu czym się kieruje) zaraża się wirusem władzy i tego nie leczy. Przykłady to Kukiz i Hołownia (ideowcy). Jeden się zaraził, a drugi założył maseczkę, dezynfekuje dłonie i spiernicza na kwarantannę. Uważam oba przykłady za negatywne.
  • Odpowiedz
  • 0
@janawykop: Hołownia mógł zostać w konstruktywnej opozycji, a PO stworzyłoby rząd mniejszościowy. Mniej więcej na coś podobnego liczyłem oddając głos na tego płaczka. Wcześniej oddałem głos na Kukiza.... Na kogo teraz oddać głos?
  • Odpowiedz
@VanGogh: no zabolalo bo zasmiecasz wpisami o zerowej wartosci wykop, ktory czytam. Jakbys skrytykowal podajac skad takie wnioski, argumentacja itd. to co innego. Ale to zwykly wysryw jest.
  • Odpowiedz
  • 0
@matti-nn: To napisz coś konkretnego w obronie swojej partii. Może przekonasz tu kogoś i wzrośnie jej poparcie. Ja nie znajduję żadnych pozytywów.
  • Odpowiedz
@VanGogh: Co ja mam bronic? Najpierw trzeba sformulowac konkretny zarzut i go uzasadnic. Nie zrobiles tego, wiec nawet nie bede sie produkowac. Moze kolejnym razem.
  • Odpowiedz
  • 0
@matti-nn: Skoro mi się wydawało to wymień, co takiego PO zdążyło zrobić przez 2 lata. Uważam, że nieróbstwo jest problemem tego rządu, bo nie widzę żadnych skoordynowanych działań, które sprawiłyby, że w jakiejkolwiek dziedzinie życia coś zmieniłoby się na lepsze. Co to w ogóle za pomysł, żeby udowadniać nieróbstwo? Jak mam udowadniać, że to rząd nierobów? Tu trzeba udowodnić, że coś robią i obalić moją tezę. To nie powinno być
  • Odpowiedz
@VanGogh: przeciez wystarczy 5 minut zeby znalezc mase przykladow, ktore zostaly wprowadzone w ostatnich latach i zmieniajace zycie na lepsze. Pokazujesz, ze Cie to nie interesuje wogole co robi rzad tylko powtarzasz propagandowe slogany opozycji. Pomijajac rzeczy najwazniejsze jak utrzymanie wzrostu gospodarczego, niskiego bezrobocia, ochrony wschodniej granicy czy odbudowy relacji miedzynarodowych to masz przyklady z przyziemnego zycia:
matti-nn - @VanGogh: przeciez wystarczy 5 minut zeby znalezc mase przykladow, ktore z...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@VanGogh Nie wiem. Wychodzi na to, że mali giną w tłumie, a wielcy mają nas w dupie i myślą o władzy, a nie sensownym rządzeniem... Teraz w głowie tli mi się PSL. Może coś wykrzesaja z siebie... Jakieś kompromisy chyba negocjują (związki NIE partnerskie na przykład)
  • Odpowiedz
  • 0
@janawykop: PSL to kiepski wybór. To zbieranina leśnych dziadków, ich kolegów i dzieci. Zawsze się ułożą z PO albo Lewicą, by w ciepełku wyżywić się przez 4 lata.
  • Odpowiedz
@VanGogh tego się właśnie boję. Ale kto? Mam nadzieję, że pani Katarzyna Pełczyńska-Nałęcz pociągnie jednak 2050 w górę. Wiem, że naiwny jestem, ale w coś trzeba wierzyć.
  • Odpowiedz