Wpis z mikrobloga

@widmo82: Kiedyś dobre p--o, po przejeciu przez Heinekena zrobiła się taki sam wywar z gwoździ i tektury jak każdy inny koncerniak ¯\(ツ)/¯ Lokalnie jest dobre jeszcze p--o Raciborskie z browaru zamkowego w Raciborzu, ale to dużo wyższa półka cenowa ale za jakość trzeba płacić,
  • Odpowiedz
@widmo82 najgorsze jest to, że p--o Namysłów dalej będzie ważone tylko gdzie indziej. Więc nawet jakby ktoś chciał kupić browar to marka Namysłów jest w rękach zawszonej korporacji
  • Odpowiedz
@Aqua_Tofana

najgorsze jest to, że p--o Namysłów dalej będzie ważone tylko gdzie indziej.

Dokładnie - zainstalują wagę od Namysłowa w Warce i tam będą go ważyć ew. w samym Żywcu ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Generalnie w pełni rozumiem w--------e ludzi na GŻ i ich niecne praktyki, ale nie oszukujmy się że ten
  • Odpowiedz
@coldsurgeon25: takie same bzdury jak ty w opisujesz. Założyłem że masz jakiś browar skoro wiesz jakie standardy są w tym biznesie.

Albo nie masz i gadasz bzdury. Nikt nie sprzedaje czegoś co przynosi niesamowite zyski. Jeśli przynosi małe zyski i sprzedaż spada to się sprzedaje. W każdej branży.
  • Odpowiedz
@zenon_z_chorzowa1: przecież ludzie w Żywcu się nawet z tym nie kryją ( ͡° ͜ʖ ͡°) kupuje się konkurencje, trzyma się x czasu w zależności od ustaleń i doprowadza do upadłości. A wiem to od księgowego który pracuje w browarze. Poza tym Namysłów nie jest pierwszym mniejszym browarem, który wykupił Żywiec i zamkną
  • Odpowiedz
@zenon_z_chorzowa1: czy ja wiem czy niszczą. Dla kompani to chyba nawet lepiej, bo prawa do marki Namysłów pewnie mają. Więc po co utrzymywać dwa browary jak można dorzucić nową linię w Żywcu i klepać go tam.

Poza tym co ma do tego prokuratura, każda firma może robić sobie z majątkiem co chce. (Zwłaszcza że taki Heineken, którego na pewno stać na ludzi, żeby zwinąć fabrykę bez żadnych podejrzeń)
  • Odpowiedz