Wpis z mikrobloga

#bartosiak #gry #pcmasterrace #wojna

Jaki jest sens robienia gry o teraźniejszej wojnie skoro nie ma dronów i rakiet od ktorej ginie 95% poległych? Gameplaye to sama piechota i czołgi pod fabryką w Żeraniu XD
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jaki jest sens robienia gry o teraźniejszej wojnie skoro nie ma dronów i rakiet od ktorej ginie 95% poległych? Gameplaye to sama piechota i czołgi pod fabryką w Żeraniu XD

@fajo-pab: nie wiem nie znam się, nie ma tam artylerii rakietowej?
  • Odpowiedz
  • 8
@Mamiser: nie ma xd

Nie ma rakiet, nie ma dronów, nie ma nic co czyni wojnę na ukrainie intetesującą.

To już wiadomo czemu Paradox nie tyka terazniejszosci. Wiedzą, że zanim skonczą grę, a zeby dopiescic to trzeba 5+lat, to przy premierze juz bedzie outdated

Ta gra wyglada jak world of tanks na tableta xd
  • Odpowiedz
  • 1
@Armanz: nie idźmy w skrajność. Na ten moment część RTSowa wygląda jak pole walki 2 wojny światowej bez lotnictwa

Może dodadzą w DLC jak paradox hehe

@SzalonyOgorek: myslę że oni nawet nie będą mieli pomysłu jak porządnie wkomponować takie rzeczy. Myślę że nigdy dronów nie będzie bo musieliby wyrzucić do kosza całą pracę na częścią RTS.

Ogólnie to zapędzili się w uliczkę bez wyjścia.
  • Odpowiedz
@fajo-pab: Bartosiak o tym wspominał i akcja gry dzieje się w czasie ataku Rosje na UA gdzie drony jeszcze nie były tak popularne na polu walki. W pełnej wersji gry b--ń ma się zmieniać i docelowo mają być w 2025 roku drony i cała reszta, która jest teraz.
  • Odpowiedz
Jaki jest sens robienia gry o teraźniejszej wojnie skoro nie ma dronów i rakiet

To, że nie latają samolociki robiące „psssszzzzyyyyyyyyyyy-BUM”, to nie znaczy, że nie ma rakiet.
Oglądałem demo, normalnie piechota niszczy pojazdy i helikoptery, przecież nie z akm-ów.
Drony są ledwo widoczne irl, a ty chciałeś je w jakiej formie umieścić na zeskalowanej planszy?
W obecności piechoty, czy zwiadu ujawniają się jednostki nieprzyjaciela, myślisz, że z jakiego powodu? Że przez lornetkę ich wykryli?

od
  • Odpowiedz
  • 3
Drony są ledwo widoczne irl, a ty chciałeś je w jakiej formie umieścić na zeskalowanej planszy?

@wykopyrek: a kto ich zmuszał żeby to miało taką forme?

Nic innego tam mieć nie będziemy, więc albo względny realizm, albo nawalanka w stylu starcrafta.

@wykopyrek: to po co darcie pyzdy bartosiaka jal ta gra odwzorowuje współczesne trendy skoro takiej bitwy jak w demie nie widzielismy od 2022 i już nie zobaczymy?
  • Odpowiedz
@wykopyrek: @fajo-pab
Expert here bo mam natłuczone ze 200 godzin w Wargame'y a wcześniej Blitzkriegi.
Ogólnie w takich gierkach artyleria jest OP co jest naturalne. Ustawiasz obronę w mocnych punktach, spotujesz czymkolwiek i strzelasz artylerią. Jakaś obrona własnej artylerii przed atakiem lotniczym itp. Logistyka dla arty co ładnie pokazane jest w Wargame'ach gdzie całe kolumny ciężarówek są opróżniane przy ostrzale.

W Blitzkriegu już 20 lat temu do spotowania używało się snajpera
  • Odpowiedz
Ogólnie w takich gierkach artyleria jest OP

@armin-van-kutonger: Artyleria to jest klucz do pola walki, otwiera fronty od czasów napoleońskich.
Współcześnie mamy automatyczny, precyzyjny ogień kontr-artyleryjski.
To co można i należy, to właśnie urealnić zwiad i jego kontry. Walka elektroniczna, oraz jej kontry.
W grze zawsze będzie jakiś model papier-kamień-nożyce, w wariacjach, żeby było ciekawiej.
Fajnie, że będzie gra osadzona w naszych realiach, zawsze to inaczej się patrzy na obronę
  • Odpowiedz
@fajo-pab Nie wiem jak jest w bf6 ale w bf5 bylo cos takiego jak punkty druzyny i jak sie nazbieralo to mozna bylo je wymienic cos na ksztalt serii ofiar z call of duty. Z tym ze oni dodali to dosyc dlugo po premierze piątki
  • Odpowiedz