Wpis z mikrobloga

@flito: tak, nawet tu na wykopie się chwalił, ale nie rób tak, bo to jest jazda po bandzie z twoim isp i szansa na zapoznanie się w praktyce z punktami umowy mówiącymi o rażącym jej naruszeniu.
  • Odpowiedz
@flito: LEOX ONT LXT-010H-D

Z routera Orange musimy zdobyc informacje o GPONSN np -> SMBS00000EB0

Default IP address: 192.168.100.1
  • Odpowiedz
  • 0
@flito ale 8gb w xgponie czy jako strikte transmisja? bo jak pierwszy to musza tac ontka a jak drugi to wlasny router z wkladka 10gb
raczej drugi bo 1gb daje sie raczej tylko w xgponie xd
  • Odpowiedz
@flito Po pierwsze nie 8Gbit tylko do 8Gbit z gwarancja pasma na poziomie ponizej 1Gbit i to tylko do speedtestow Orangea. Jak ktos jest durniem i wierzy w marketingowe p--------o to niech sobie wierzy. ONT nie polecam klonowac bo juz znam przypadek wypowiedzenia umowy z tego powodu.
  • Odpowiedz
  • 0
@brokenik: czepiasz się.. Po prostu chciałbym mieć coś szybszego niż 1 Gbps który mam obecnie.

Jak będą chcieli to niech wypowiedzą.. Zbanują adres?
  • Odpowiedz
@flito: Wypowiedzą umowę i zapłacisz nazwijmy to "karę" - przy czym to formalnie nie jest kara a zwrot rabatu na usługę od cennika podstawowego. Moim zdanie gra niewarta świeczki. A jak chcesz mieć coś więcej niż 1Gbit (chyba tylko żeby sobie do cyferek pałować pindola) to sprzedają swojego ONT XGSPON z portem multi 10/5/2.5/1Gbit.
  • Odpowiedz
  • 0
@brokenik a druga sprawa.. skąd wiesz do czego i jakie łącze jest mi potrzebne w tym konkretnym miejscu? Nie wiesz więc jeśli Ty pałujesz pindola do speedtestu to gratuluję
  • Odpowiedz
@flito: Sam napisałeś że chcesz powyżej 1Gbit/s. Znajdź mi prosze operatora który dostarcza łącza powyżej 1Gbit/s < 100zł z gwarancją pasma. Tak Orange wraz z usługą dostarcza ONT XGS-PON - i masz rację nie sprzedaje ale wypożycza. Kupowanie w chwili obecnej usług 8Gbit/s bo tak ktoś pisze to jest czysta głupota dlatego, że często jest to tylko nazwa marketingowa. Nawet przy XGS-PONie dostarczenie usług na poziomie 8Gbit to jest mżonka.
  • Odpowiedz
  • 0
@brokenik nie muszę się od razu rozpędzać do 8Gbit. Aktualnej mam 600Mbps i zawsze o każdej porze dnia leci pełnym ciurkiem. Więc realnie 2Gbit i będzie też spoko.
  • Odpowiedz