Wpis z mikrobloga

@BreathDeath:

Po 200 tys. zł, czyli po ponad 16,5 tys. zł miesięcznie - tyle z kasy partii dostali w 2019 r. posłowie Razem Adrian Zandberg, Marcelina Zawisza, Maciej Konieczny i Paulina Matysiak. Ugrupowanie tłumaczy, że pieniądze te zostały później przekazane na komitet wyborczy Lewicy, co rodzi pytania o zgodność z prawem finansowania jej kampanii do parlamentu.

Oj tak ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Ugrupowanie tłumaczy, że pieniądze te zostały później przekazane na komitet wyborczy Lewicy, co rodzi pytania o zgodność z prawem finansowania jej kampanii do parlamentu.

@Dawul: Cena koalicji z SLD ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
publicznej

@Dawul: partyjnej*
Oczywiście wolałbym, żeby lepiej wytłumaczyli się z tej sprawy (bo przemilczeli to na forum publicznym), ale gdyby były podstawy, żeby ich za to dojechać, to już dawno by ich dojechano (prokuratura badała sprawę)
  • Odpowiedz
A skąd niby ta kasa? Adison wyjął z portfela? Czy z portfela każdego z nas?

@Dawul: I poszło na cel kampanii, tak jak miało pójść. Choć za metodę działania w tej sprawie mają duży -.

Nie no wiadomo, naszych ancymonow w sejmie za kilometrówki też nikt nie dojeżdża ;). To wszystko okej.

@Dawul Tu jest ponadpartyjna sztama - a odstrzelić razemków, gdyby tylko była dobra podstawa, to dla tuska
  • Odpowiedz
@Anon_Jesieniarz:

I poszło na cel kampanii, tak jak miało pójść. Choć za metodę działania w tej sprawie mają duży

Czyli rozumiem, że ta inna polityka polega, na drenowaniu środków publicznych i obchodzeniu przepisów o finansowaniu komitetów
  • Odpowiedz
Czyli rozumiem, że ta inna polityka polega, na drenowaniu środków publicznych i obchodzeniu przepisów o finansowaniu komitetów wyborczych?

@Dawul: Nie polega, z-----i i mam nadzieję, że wyciągnęli z tego wnioski. Miała być cela dla millera, a nie koalicja.

Nie chce mi się ich bronić na siłę, nie jestem sekciarzem
  • Odpowiedz
@Anon_Jesieniarz:

Nie chce mi się ich bronić na siłę, nie jestem sekciarzem

Ciesze się, w interesie każdego szarego obywatela jest wspieranie rzeczywiście wysokich standardów, obojętnie czy łamią je ludzie, z którymi łączą nas te same albo podobne poglądy.
  • Odpowiedz