Aktywne Wpisy

l3gend +221
Dawajcie samochody, które jeszcze parę lat temu można było zobaczyć na ulicy i w momencie wyginęły, ja zaczynam, klasyczna Asterka 1, teraz to ze świecą szukać na drodze
#motoryzacja #samochody
#motoryzacja #samochody
źródło: temp_file443915098270584529
Pobierz
jmuhha +275
wytłumaczy mi ktoś jak to możliwe,że w takich blokach z lat 80 mieszkania miały po 55 metrów, a teraz standard to jakieś 40? XDDD
źródło: 1000021507
Pobierz

W latach 90. dziadki kibolskie organizowały bojki 10–12-latków między dzielnicami. Wykorzystywano też te dzieci do drobnych kradzieży z magazynów. Ta gówniarzerka potem potrafiła napaść na spacerujące dziewczynki za zły kolor szalika (nawet jeśli nie sportowy). Ja rozumiem, że dla was to abstrakcja, ale zapytajcie kogokolwiek, kto dorastał w latach 90.
Potem uspokoiło się, bo wyjechała większość tych ludzi na zmywak albo na kradzieże do UE.
I teraz ja, po tych latach, po ciężkim liceum, ciężkich studiach, wykonujacy ciezka pracę, dzięki której polskie PKB szybuje dzięki transferom kasy z zagranicy za moje usługi, NIE JESTEM POLAKIEM. Polakiem są ci kibole. Ludzie, którzy nigdy nic do tej Polski nie dołożyli. Ludzie, którzy tylko ją niszczyli. Parki, tramwaje, autobusy, szlaki górskie, wszystko jest obiektem tej bezmózgiej agresji... ale to oni są patriotami i Polakami. Przecież gdybym im kraj zostawił i przestał naprawiać, po roku byłoby to morze ruin, całe we wlepkach i klubowych grafiti. Ludzie, to chore.
#polityka #kibole #przegryw #zalesie
źródło: image
Pobierz@theOstry: Myślę, że nawet po wejściu w nowe milenium na niektórych osiedlach można było obskoczyć solidny wpiernicz i zostać okradzionym tylko za to, że nie byłeś miejscowy.
@theOstry: Myślę, że jednak nie. Lata 90-te w Polsce trwały znacznie dłużej niż dekadę + te 4 lata po dwutysięcznym w głowach i mentalności całkiem sporej części naszego społeczeństwa. Tak naprawdę najbardziej wszystko zaczęło się tu zmieniać w momencie kiedy polska dostała organizację Euro 2012 i w tych latach 2012+
To nie ze wzgledu na ambicje, nie oszukuj sie.
Nie mam czasu po nim sprzątać ale wiem ze dla psiarzy to nie problem