Wpis z mikrobloga

✨️ Jak znaleźć miłość w czasach migracji zawodowej?
Trafiłem tu z przypadku. Chciałbym sobie kogoś znaleźć. Niestety mój tryb życia na to nie pozwala. Pracuję w Januszexach i niestety dominuje UZ, B2B lub UoP na czas określony. I jak tutaj znaleźć kogoś do związku? Aby znaleźć pracę, często muszę zmieniać mieszkanie co rok bądź dwa lata wynajmując je w innej miejscowości. A to miejscowość w innym województwie, a to w innym powiecie... pochodzę z miejscowości gdzie bardzo ciężko o pracę a żeby ją znaleźć to regularnie zmieniam miejsce zamieszkania. I co się z tym wiąże - ciężko znaleźć dziewczynę którą nie interesuje facet migrujący po różnych miejscowościach tylko mieszkający stale w jednej.
Tak wygląda niestety to wszystko. Ukończone studia to żadna gwarancja pracy. Dorosłość nie jest gwarantem związku oraz założenia rodziny.

#bezrobocie #zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

pochodzę z miejscowości gdzie bardzo ciężko o pracę a żeby ją znaleźć to regularnie zmieniam miejsce zamieszkania.

@mirko_anonim: Jak nie masz ambicji, to idź do policji w wojewódzkim (w stołecznej tak źle zarządzali, że chyba 25% wakatów mają - coś było ostatnio na wypoku o tamtejszym komendancie). Inteligencji raczej tam nie trzeba, studiów tym bardziej lepiej nie mieć i nie robić - wykształceni im niepotrzebni ( ͡° ͡
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: kurde podziwiam zmieniania tak miejsca zamieszkania i nowej roboty co chwila - weź odezwij sie na priv. Jak Ty to robisz? Ja jestem przeciwieństwem, ale teraz pracę straciłem i nie mogę się pozbierać i znaleźć normlanej roboty.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
elastyczny-realista-48: W sumie jak tak patrzę to nie jest to kraj do tego by się żenić lub mieć tu dzieci , dlatego to co bym doradził to jak chcesz poznać to najlepiej poza PL bo w Polsce to jest tu dramat kogoś poznać to tak w nawiasie a w międzyczasie bym sobie szukał pracy też tam na zachodzie i będziesz mieć wtedy tak 2 pieczenie na jednym ogniu.Pozddrawiam cię serdecznie i
  • Odpowiedz