Wpis z mikrobloga

@Derpinardus: 350 to też ładnie. Tak z ciekawości, gdzie ustrzeliłeś tę spółkę? Własny research? Wiesz coś o nich? Ja to kupiłem dwa tygodnie temu przez zupełny przypadek i nie wiem kiedy z tego uciekać.
  • Odpowiedz
  • 0
@smash78 Jak szalała bańka AI i EV gdzieś w maju-czerwcu zacząłem alokować kasę zależnie od potencjału (tak pi razy drzwi) w górników i inne downstream spółki typu producenci baterii, poboczne technologie. Mam sporo rzeczy na dużym zysku, ale porozkładane bardziej jak ETF :)

Do researchu głównie używam yahoo, czasem szperam na reddicie.

Jeśli chodzi o price target, to to już jest wyceniane tak, jakby Chiny miały odciąć strategiczne sektory USA od
  • Odpowiedz
@zboinek

za te k---a wykresy XTB to ktos powinien beknac. Ta swieca to z powietrza tam rosnie?

To akurat normalne, nie tylko w XTB. Szczególnie gdy jest duża zmienność w okresie zamknięcia rynku(np jakieś info się pojawi). Świeca pokazuje cenę otwarcia, zamknięcia, i wahania w danym okresie, i może być sytuacja że cena zamknięcia jest 5, dzienne wahanie jest 4,5-5,5 a następnego dnia na start otwiera się przy cenie 7 -
  • Odpowiedz
@MamByleJakiNick: no ale tu przeciez mozna to ogarnac. NIe wiem jakas przerywana linia czy cos. Jak stock jest dynamiczny to D1 np nie idzie przegladac bo to wyglada jak by pojawialy sie w randomowych miejscach xD
  • Odpowiedz