Wpis z mikrobloga

Jak to się stało że PO partia która wyrosła z Kongresu Liberalno-Demokratycznego i Unii Wolności tak skręciło w lewo? Skąd tam się wzięli posłowie jak Franciszk Sterczewski? Chyba władze PO całkowicie źle odczytały w którą stronę idzie trend w polskim społeczeństwie i postawiły na lewaków, w momencie gdy ci szli już na dno.

#wybory #polityka
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PopeLeon: jakie sa trendy w społeczeństwie które masowo chce 800 plus, budowy milionów mieszkań i podwyższania minimalnej?
KO żegluje środkiem okna overtona, po prostu pis ich opływa z obu stron
  • Odpowiedz
@PopeLeon: Tusk by chętnie wywalił Starczewskiego, ale w Poznaniu najpierw dostał się z ostatniego miejsca, a potem ze środkowego, co jest jeszcze trudniejsze. Ma pewne poparcie ruchów miejskich w Poznaniu.
  • Odpowiedz
@PopeLeon: Przecież nawet ukarali tego Sterczewskiego za udział w misji humanitarnej (dla niepoznaki nazwali to karą za nieobecność xdd).

A ponadto PO to dalej centrowa (jeśli nie centro-prawicowa) partia. Wymień te lewicowe rzeczy co PO zrobiło w tym rządzie.
  • Odpowiedz
- Klękają przed kościołem katolickim ✓

@Logika_wykopu: to klękanie przed kościołem katolickim nie idzie w parze z ograniczeniem lekcji religii w szkole. Związki partnerskie i liberalizacja aborcji już dawno byłby zrealizowanie. gdyby nie opór PSL. PO ma to nieszczęście, że nie mogło/ nie może rządzić samodzielnie tak jak PiS przez 8 lat.
  • Odpowiedz
Związki partnerskie i liberalizacja aborcji już dawno byłby zrealizowanie. gdyby nie opór PSL.

@nith: Widzę, że najtwardszy elektorat trafiłem xDD

Co zrobił Donald Tusk (Albo jakiś polityk partii PO) by takie związki partnerskie wprowadzić? Tusk gadał z Sawickim? Prowadzą negocjację z PSL? Nie. To wszystko robi Nowa
  • Odpowiedz