Aktywne Wpisy

salome_trzy +2

derekperek122 +44
#alfabetgieldowy
Sporo chętnych, to zaczynam zabawę od dzisiaj. Rynek zamknięty, ale zlecenie poszło.
Będę robił jedno zlecenie miesięcznie, bez konkretnego dnia w miesiącu.
Na pierwszy ogień idzie spółka AURA.US - czemu akurat to?
Bo Aura Miecza z Metina, a ja całe życie na metinie spędziłem.
Jeżeli chodzi o logo - lubię minimalizm i kolory pomarańczy i czerwony, nawet dużo ubrań mam tego koloru. W sumie tyle. XD
Sporo chętnych, to zaczynam zabawę od dzisiaj. Rynek zamknięty, ale zlecenie poszło.
Będę robił jedno zlecenie miesięcznie, bez konkretnego dnia w miesiącu.
Na pierwszy ogień idzie spółka AURA.US - czemu akurat to?
Bo Aura Miecza z Metina, a ja całe życie na metinie spędziłem.
Jeżeli chodzi o logo - lubię minimalizm i kolory pomarańczy i czerwony, nawet dużo ubrań mam tego koloru. W sumie tyle. XD
źródło: IMG_1714
Pobierz

W Polsce mamy Biedronkę, Lidl, Aldii, Dino, Lewiatan, Carrefour, Kaufland, Auchan, Netto, Selgros, Intermarché, Stokrotka
Każdy z tych marketów wedle Rolników zrobili spisek, że sprzedają towary od rolników z marżą 1000%. Każdy z tych sklepów między sobą nie rywalizuje. Żaden z tych sklepów nie ma tanio Polskich warzyw, tak by był to sklep konkurencyjny.
Podpisali spisek, by ceny były wszędzie podobne, by żaden nie wychodził poza szereg.
Punkt 2:
Niby od rolnika tanio, ale za każdym razem jak na to się łapie, i zaczynam szukać towaru prosto od rolnika - to te niskie ceny wychodzą z pokoju.
Chociażby ziemniaki - ceny podobne jak w marketach.
I za każdym razem na biadolenie rolników ludzie się łapią....
#rolnictwo #polska
źródło: image
PobierzSpecyficzne rzeczy (miękkie owoce, kiszoną kapuste) faktycznie bioręod nich ale twierdzenia jakoby od rolnika miało być taniej to jakaś bajka o żelaznym wilku
@new-object: biedronka plus lidl i kaufland bo to jeden koncern, to większość rynku, lewiatan to w większości sklepy zrzeszone w sieci, nie należące do sieci jak biedronki, mają swój asortyment, swoje ceny itd. w zależności od sklepów, inna polityka, duży wybór, niskie ceny, lokalne produkty, ale tak, reszta tych dużych się między sobą dogaduje i j---e ile wlezie dostawców i to nie