Wpis z mikrobloga

Rozglądam się ostatnio za jakimś samochodem tak w okolicach 50k, nadwozie sedan lub coupe, z tym że bardziej sedan mi pasuje. Z innych wymagań to żeby tak ze 180 kuca miał, żeby nie gnił, no i przede wszystkim żeby był mało awaryjny bo jednak chcę żeby jeżdził a nie stał w warsztacie ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Myślałem nad:
-volvo s60 2.4 D5 / 2.0 T5
-a4b8 2.0 tdi
-w204 c200T / C250 / C250 CDI
-accord VIII 2.4, tylko tutaj słyszałem że hondy lubią sobie trochę podgnić ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Macie coś innego godnego polecenia?
#motoryzacja #samochody
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dominges08: miałem v60 z 2014 z D4 181KM i bardzo miło wspominam, ale Volvo jest mocno pod eko (skrzynia i cała charakterystyka), więc nie zachęca do wariowania.

Oglądałem też wtedy (2022) Accordy 2.4 i z automatemm to są straszne muły. Fajne, wygodne, ale gniją na potęgę, a typy się cenią jak za zboże XD - zgniluch 2012 na 10letnich oponach, malowany wałkiem stał za 42k, gdzie za volvo z 2014
  • Odpowiedz
  • 0
@winsxspl: mnie brzydzą strasznie kombiaki więc na to nawet nie patrzę xdd
@KocieUszko: no właśnie tego się w volviaku boję, że nie poszaleję zbytnio. Stąd biorę pod uwagę trochę mocniejsze silniki bo myślałem że może wtedy da radę xD
  • Odpowiedz
@dominges08: jeżdziłem też S60 T6 chyba z 2012 (przedlift) i jakoś specjalnie mi d--y nie urwał. To tylko jazda testowa, ale jakoś nie czułem tych 300KM.

Jeździłem wtedy AR159 2.4, więc przeskok o 100KM to nie jest jakoś bardzo dużo w sumie, żeby z butów wyrywało xD ale też go nie pałowałem jak debil xd

aktualnie mam D3 150KM i tutaj już w ogóle nic nie czuć. Spokojnie mozna jeździć
  • Odpowiedz
Rozglądam się ostatnio za jakimś samochodem tak w okolicach 50k, nadwozie sedan lub coupe, z tym że bardziej sedan mi pasuje.

@dominges08: To jest akurat całkowicie normalne. Ogólnie wbrew temu co niektórzy piszą coupe po jakimś czasie jest po prostu zwyczajnie niezbyt wygodne do takiego codziennego użytkowania. Kombi nie dziwie się nawet, że cię brzydzą bo duża część z nich po prostu jest brzydka zwłaszcza jeśli chodzi o mercedesy, gdzie
  • Odpowiedz
no właśnie tego się w volviaku boję, że nie poszaleję zbytnio. Stąd biorę pod uwagę trochę mocniejsze silniki bo myślałem że może wtedy da radę xD

@dominges08: Jeśli 08 w twojej nazwie pochodzi od twojego roku urodzenia to przede wszystkim powinieneś sobie kupić auto z napędem na przód ktorym najpierw nauczysz się najpierw jeździć a nie szaleć.
  • Odpowiedz
@dominges08: Jak chcesz poszaleć to pomyśl o jakim Hothatchu, 300 koni w volvo czy Audi nie zrobi takiej roboty i nie da takiej frajdy jak coś mniejszego i zwinniejszego z połową tej mocy.
  • Odpowiedz