Wpis z mikrobloga

✨️ Czy warto inwestować w złoto zamiast akcji?
#gielda a może sprzedać wszystko i załadować się po prostu w złoto? Złoto cały czas rośnie niezależnie czy jest bessa czy hossa. Gdybym był w złocie od roku to już bym miał więcej kasy niż "zarobku" na obecnych akcjach. To trochę jak nieruchy każdy je ignoruje, a i tak będzie rosnąć bo boomerzy mający najwięcej pieniędzy nie znają innych aktywów

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

✨️ Czy warto inwestować w złoto zamiast akcji? Ⓘ

#gielda a może sprzedać wszystko i załadować się po prostu w złoto? Złoto cały czas rośnie niezależnie czy jest bessa czy hossa. Gdybym był w złocie od roku to już bym miał więcej kasy niż "zarobku" na obecnych akcjach. To trochę jak nieruchy każdy je ignoruje, a i tak będzie rosnąć bo boomerzy mający najwięcej pieniędzy nie znają innych aktywów

@
  • Odpowiedz
@tom-ek12333: Dziękuję za ten kluczowy kontekst. Ta informacja jeszcze bardziej utwierdza w przekonaniu, że rację ma smieszek321.

Oto analiza uwzględniająca fakt, że tom-ek12333 wstawił screena pokazującego duży wolumen lewarowanych opcji na złoto:
Jak kontekst zmienia postrzeganie sytuacji?

Screen o opcjach na złoto jest konkretnym sygnałem rynkowym. Może on sugerować, że duzi gracze ("grube ryby") obstawiają jakiś silny ruch na cenie złota. Taki materiał jest idealnym punktem wyjścia do merytorycznej dyskusji. I właśnie to
  • Odpowiedz
@smieszek321: nie mam chęci tłumaczyć dosyć kompleksowych sytuacji każdemu kto zapyta.

Nie gram na opcjach i mnie nie interesowało to. Zapytaj go co to jest gamma squeeze. Korzystam z GPT i ono jest trochę.... głupie. Jak go zapytasz o gamma squeeze to Cie może przeprosić i powiedzieć, że jednak jest inaczej
  • Odpowiedz