Aktywne Wpisy

PorzeczkowySok +20
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
ubog +128
Mieliśmy "Dom Zły", "Dom Dobry", to ja teraz proponuję następny, aktualniejszy film nakręcić, przykładowo "Dom Mój" którego skrócony szkic scenariusza poniżej, może się jakiś reżyser zainspiruje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Historia opowiada o rodzinie Karyny, Sebastiana i małej Julki.
Na początku historii dowiadujemy się, że Seba wyhuśtał się za stodołą, małżonka miała gościnna w kroku nadto być i nie wytrzymał żonkiś bo nigdy porywczym i wylewnym nie był, a-----l bardzo go lubił a
Historia opowiada o rodzinie Karyny, Sebastiana i małej Julki.
Na początku historii dowiadujemy się, że Seba wyhuśtał się za stodołą, małżonka miała gościnna w kroku nadto być i nie wytrzymał żonkiś bo nigdy porywczym i wylewnym nie był, a-----l bardzo go lubił a

Wybieram się na 10 dni styczeń/luty 2026 na Teneryfę.
Możecie polecić co na pewno zobaczyć, jakiś plan może ktoś ma, sklepy, apartamenty, wypożyczalnie samochodów (z fotelikiem), na co uważać i inne pro tipy na ten wyjazd? Z góry dzięki za każdą podpowiedź :)
Teneryfa to wyspa pochodzenia wulkanicznego, więc plaże to kamienie i czarny piasek (który w lato nagrzewa się tak, że parzy stopy), jest jedna plaża Playa de las Teresitas która
pogoda w styczniu lutym:
- na polnocy kolo puerto mozesz miec zachmurzone pare dni z temperatura np 16-18 stopni
- na poludniu w tym smamym czasie mozesz miec 28 i czyste niebo - samo slonce
co sie dzieje:
Buenavista del Norte
Masca
Teide
Garachico
La
- medano, gof sur- oczekuj silnego wiatru ale cieplo i raczej slonecznie - dla mnie na maksa w styczniu nie przyjemnie
- trojmiasto -stabilna ciepla pogoda, slonecznie - w zelznosci ktora czesc moze byc imprezowania albo "luksusowo" albo bardziej lokalnie
- gigantes - pogoda ok jak wyzej ale raczej malo atrakcji, brak
@swinka_morska dzięki!!
bezpiecznie na baze polecam torjmiasto czyli wszystko pomiedzy la Caleta a los cristianos - z wylaczeniem las americas kolo Veronicas
masz gwarantowane cieplo (23-28 stopni) i slonce, piaszczyste plaze i mnostow