Aktywne Wpisy

MonazoPL +242
kaszaamanna +420
Życzenia uprzejmego użytkownika @jakub-kicia po wpisie o chorobie mojej żony :)
@Moderacja odrzuciła zgłoszenie o atakowaniu mojej osoby :)
#moderacjacontent #wykop
@Moderacja odrzuciła zgłoszenie o atakowaniu mojej osoby :)
#moderacjacontent #wykop
źródło: image_picker_07759E5F-925C-4C83-8FC9-BD00EDC83A6E-72556-00003374F19AD0DE
Pobierz

Kupiłem silnik do rolet Aqara RSD-M01. C---a, nie łączy się z bramką, apka go widzi, ale nie da się połączyć. Szukam w necie - "no złą wersję kupiłeś, ta się nie łączy z Mi Home, musisz kupić chińską." Chińskiej nigdzie nie ma. No to myślę - kupię bramę Aqara, też powinna być kompatybilna, w końcu widzę ją w apce. Kupiłem Aqara Hub E1 - taki c--j, znów widać w apce, ale nie idzie nawiązać połączenia.
Ja p------e taki smartdom.
#smarthome #mihome #aqara #xiaomi #smartdom #zalesie
Czyli co, bramka Aqara do oddania, a bramka Xiaomi też w sumie bez sensu kupiona?
@radziuxd: https://www.zigbee2mqtt.io/devices/ZNJLBL01LM.html Nie wiem czego używasz ale jest tej "funkcjonalności" sporo.
"jak coś to coś" to zupełna podstawa którą można zrobić na kilka sposobów, możesz to sobie wyklikać z GUI albo node-REDować albo nawet wykodzić samemu jak lubisz. Ale jeżeli jesteś zupełnie
@hemikalik nie no mówimy o mieszkaniu w starym bloku, gdzie obok kilku gniazdek, czujników i wizjera po prostu planowałem dodać parę bajerów
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Ogólnie robię podejście do HA, malina już odpalona. @dran2 trzymaj kciuki, z góry dzięki ( ͡º ͜ʖ͡º)