Aktywne Wpisy
blinkarA +1233
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Poprosze_herbate +409
#szczecin wyszłam z domu na autobus.
Autobusy odwołane
Myślałam że nie dam rady do domu wrócić. Jedna, wielka tafla lodu
Autobusy odwołane
Myślałam że nie dam rady do domu wrócić. Jedna, wielka tafla lodu
źródło: 1000005322
Pobierz

źródło: G2Eu2TQWcAAohKZ
Pobierza wniosek jest taki, że skoro partia posiada zarówno banki, jak i pełną kontrolę nad społeczeństwem, to ten wykres służy wyłącznie do wklejania na wykopie, bo do niczego innego
@magda_em: nie ma to jak posluchac zdania eksperta.
W ZSRR jak rozumiem partia nie posiadala pelnej kontroli nad spoleczenstwem i bankami.
@baidu: ZSRR nie pełniło funkcji globalnej fabryki, produkowało wyłącznie dla siebie. zapraszam do osiedlowego sklepiku w dowolnej części świata poczytać metryczki "made in"
@magda_em: cool story bro.
Co to zmienia w kwesti dlugu i pelnej kontroli nad spoleczenstwem i bankami jak byla tez np. w ZSRR?
Jak to ci sie laczy w calosc?
Nie tak dawno temu wiekszosc produktow na swiecie byla produkowana przez USA. Jak widac, wystarczy troche czasu i
@baidu: zsrr nie zarabiał, poza okradaniem kdl-ów i wolumenem kontrolowanym przez przeciwnika, chiny zarabiają globalnie. banki to nie są kluczowi gracze w gospodarce, to narzędzia.
nie widzę związku między odpływem produkcji z usa (od lat 70-tych XXw) z długami chin w chińskich bankach. usa zrezygnowały z niskiej marży, instalując się jako strażnik