Widz pyta Kiszaka czy widział no-hita Radhana. Rumun stwierdził, że w tym nie ma nic takiego skillowego. Co jest w tym śmiesznego zapytacie? A no to, że drakula spędził na tym bossie 15 godzin próbując go w ogóle zabić! A tutaj mówimy o typie, który zabił go bez otrzymywania obrażeń. Dla Rumuna to nic takiego XD #kiszak
@AntyKuc: ej on tak se od czasu do czasu przeczyta niby od niechcenia wiadomość z czatu "ile ci zajęło pokonanie [nazwa bossa]" i on zawsze, ZAWSZE tak od niechcenia rzuca sobie albo "5 minut" albo "10 minut". Ja nigdy tego nie weryfikowałem, ale wydaje mi się, że może mijać się w tych momentach z prawdą xd ale trzeba by to zweryfikować
@AntyKuc: Jak każdy wie, no hit run liczy się tylko wtedy kiedy ułatwiasz sobie grę (jak casual ( ͡°͜ʖ͡°) ) używając glitchy i exploitów, jak zrobisz to bez oszukiwania gry to j-----m dedgejmerem jesteś i to w ogóle nie jest imponujące, wiecie, pojedynki tylko z WERTYKALNYMI ułatwieniami
@AntyKuc: ej, bo Kiszak miał wrzucać VODy, gdzie jest jego u----------e Radhana, skoro nawet nohit jest łatwy to on powinien na donejty 3 zł go rozwalać raz po raz
@kto-wie-ten-wie32: VODy pewnie wywalone, bo to kompromitacja była na tym bossie. Pamiętam to dobrze, bo ogrywałem DLC akurat w tym czasie kiedy rumun. Każdy strimer soulsowy już zrobił, Tamae zabił go chyba w godzinę, a tylko drakula męczył się tam 15h.
@AntyKuc: nie no tutaj to ma racje akurat. Bossy w soulsach polegają na tym, że 99,99% czasu robisz rolle w odpowiednich momentach a pozostałe 0,01% to hity, które przyjmujesz, ale nie zejdzie ci HP do zera. Teoretycznie to każda walka jest no hitem przez 99,99% czasu jakby spojrzeć na to jaki p--------y damage zadają bossowie jednym hitem. Jak jest takim k---a cwaniakiem to niech przejdzie Lies of P albo Sekiro
@AntyKuc: Wszystko byłoby w porządku, gdyby kiszak faktycznie byłby dobrym graczem, wtedy bycie cocky może być spoko. Problem jest taki, że to dadgejmer i noob, który się nauczył tych soulsów na pałę, a i tak no hita tylko z exploitami (już pomijam, że soulsy to w istocie prymitywne gry, gdzie casuale mniej się mniej męczyły od kiszaka za 1 razem xD). Sam, jakoi gracz faktycznie competitive, bym sie zglosil do
Teoretycznie to każda walka jest no hitem przez 99,99% czasu jakby spojrzeć na to jaki p--------y damage zadają bossowie jednym hitem.
No akurat to jest bzdura. Normalnie możesz przyjmować obrażenia - jeden boss zadane większy damage drugi mniejszy. Musisz balansować między używaniem flaszek, a rollami i atakiem. Radhan to najtrudniejszy boss w historii FS. Nie wiem jak po nerfach, ale rok temu to był przekot i zrobienie go no-hit
Musisz balansować między używaniem flaszek, a rollami i atakiem.
@AntyKuc: no dokładnie tak jest. Przechodzisz przez mgłę naklepać bossa, to masz no hit run do pierwszego hita, potem pijesz estus i no hit zaczyna się od nowa. Im więcej poprawnych uników tym więcej estusów możesz zaoszczędzić. Każdy boss u From Softu ma okienka między swoimi atakami, które można wykorzystać do ciosu i każdego ataku
Zrobienie no hita nie wymaga żadnej wiedzy tajemnej tylko trochę więcej wyrafinowania w rollach, które robi każdy gracz od tutoriala do końca gry.
No wymaga znajomości gry i umiejętności mechanicznych, dokładnie tak jak każda inna gra. Nie wiem co próbujesz udowodnić, bo ten argument można przełożyć na praktycznie dowolną grę wymagającą jakichś zdolności manualnych. Guitar Hero na 100% na expercie też jest proste, bo wystarczy w nauczyć się odpowiednich
Lies of P albo Sekiro parując wszystko, co jest parowalne xD
@totem_lesnych_ludzi: Akurat parowanie jest prostsze niż rolle. Okienko parry w Sekiro bardzo dużo wybacza. IMO Sekiro to najprostszy souls jak grasz tak jak twórcy chcą, czyli parując.
Nie wiem co próbujesz udowodnić, bo ten argument można przełożyć na praktycznie dowolną grę wymagającą jakichś zdolności manualnych.
@AntyKuc: Nie jest do przeniesienia na Nioh, w którym masz 3 różne style walki i w każdym możesz sobie poradzić z bossem lepiej lub gorzej, zrobić mniej lub bardziej skuteczny build całe replayability się potraja i da się wyprowadzać combosy co dla FromSoftu podobno najlepszego w produkcji action rpg jest już zbyt
@AntyKuc: Tak gwoli ścisłości to menelomiot siedzial na Radhanie TYLKO 10,5H jakos ( ͡°͜ʖ͡°). Specjalnie sie kiedys poswiecilem, zeby zobaczyc to jego legendarne podejscie. Tak samo troche mitem sa te starfisty z ktorymi go zrobil. On PROBOWAL go robic na starfistach ale nie dal rady i skonczyl na wielkim mieczu(nie pamietam nazwy). Beka to byla po pokonaniu bossa bo on odpalil voda i zaczal
@totem_lesnych_ludzi: Nie grałem w Nioha, ale skoro to souls to pewnie da się zaklikać wszystko, a to, że możesz to zrobić w bardziej wyrafinowany sposób tego nie zmienia.
#kiszak
Komentarz usunięty przez moderatora
No akurat to jest bzdura. Normalnie możesz przyjmować obrażenia - jeden boss zadane większy damage drugi mniejszy. Musisz balansować między używaniem flaszek, a rollami i atakiem. Radhan to najtrudniejszy boss w historii FS. Nie wiem jak po nerfach, ale rok temu to był przekot i zrobienie go no-hit
@AntyKuc: no dokładnie tak jest. Przechodzisz przez mgłę naklepać bossa, to masz no hit run do pierwszego hita, potem pijesz estus i no hit zaczyna się od nowa. Im więcej poprawnych uników tym więcej estusów możesz zaoszczędzić. Każdy boss u From Softu ma okienka między swoimi atakami, które można wykorzystać do ciosu i każdego ataku
No wymaga znajomości gry i umiejętności mechanicznych, dokładnie tak jak każda inna gra. Nie wiem co próbujesz udowodnić, bo ten argument można przełożyć na praktycznie dowolną grę wymagającą jakichś zdolności manualnych. Guitar Hero na 100% na expercie też jest proste, bo wystarczy w nauczyć się odpowiednich
@totem_lesnych_ludzi: Akurat parowanie jest prostsze niż rolle. Okienko parry w Sekiro bardzo dużo wybacza. IMO Sekiro to najprostszy souls jak grasz tak jak twórcy chcą, czyli parując.
@AntyKuc: Nie jest do przeniesienia na Nioh, w którym masz 3 różne style walki i w każdym możesz sobie poradzić z bossem lepiej lub gorzej, zrobić mniej lub bardziej skuteczny build całe replayability się potraja i da się wyprowadzać combosy co dla FromSoftu podobno najlepszego w produkcji action rpg jest już zbyt
Tak gwoli ścisłości to menelomiot siedzial na Radhanie TYLKO 10,5H jakos ( ͡° ͜ʖ ͡°). Specjalnie sie kiedys poswiecilem, zeby zobaczyc to jego legendarne podejscie. Tak samo troche mitem sa te starfisty z ktorymi go zrobil. On PROBOWAL go robic na starfistach ale nie dal rady i skonczyl na wielkim mieczu(nie pamietam nazwy). Beka to byla po pokonaniu bossa bo on odpalil voda i zaczal