Wpis z mikrobloga

Dlaczego te wszystkie polskojęzyczne onuce jeżdżą do USA i żyją w innych zachodnich krajach?
Skoro Rosja jest mlekiem i miodem płynąca to niech tam zamieszkają. Dlaczego kierunek jest odwrotny?

I jeszcze się ludzie nabierają na taką propagandę.

#polityka #polskieonuce #polska
Sin- - Dlaczego te wszystkie polskojęzyczne onuce jeżdżą do USA i żyją w innych zacho...

źródło: IMG_6917

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sin-: a dlaczego Ziemkiewicz wysłał córkę na studia do UK, ktory nazywa krajem upadłym i Londonistanem?

Pewnego stanu umysłu nie ogarniesz
  • Odpowiedz
@Sin-: bo w ruską propagandę wierzą ludzie o ilorazie inteligencji poniżej przeciętnej, a na zachód wyjechali głównie ci, którym nie szło w życiu?
  • Odpowiedz
@Sin-: ja tam wolę jak jeżdżą sobie do ziemniaczanego imperium i nagrywają te swoje gnioty o tym jaki to dobry chlebek pieką w tym Mińsku o i kondomy można kupić nie pękają jak te tuskawkowe o patrzcie ludzie po ulicach chodzą nie ma zamordyzmu o HOMO patroluje jesteśmy bezpieczni
  • Odpowiedz
a dlaczego Ziemkiewicz wysłał córkę na studia do UK, ktory nazywa krajem upadłym i Londonistanem?

@thorgoth: jedno nie wyklucza drugiego. W każdym kraju możesz znaleźć takie krzykliwe i pasujące bonmoty. Angole mieliby swój MZ w fatalnej sytuacji, gdyby Slavy nie wpłaciły x4 krotnie więcej do ich budżetu niż pobierają na MZ. Tak samo Ukraińcy pompują nasz NFS.

Poza tym, Ziemkiewicz nie głupi chłop + bardzo oczytany, ale konieczność ogarniania propagandy
  • Odpowiedz
@PowiatowyBanan: ja od Ziemkiewicza nie czuje tej "niegłupiości", jego powoływanie sie na anegdoty nie mające potwierdzenia jest wręcz legendarne. Facet ma ogromny bias nawet nie z powodu służby w propagandzie pisu tylko z powodu ojca endeka, jest troche jak dzieci ubeków a rebours.
  • Odpowiedz
@thorgoth:

jego powoływanie sie na anegdoty nie mające potwierdzenia jest wręcz legendarne

Generalnie tak robią wszyscy ludzie, ale tak, od kogoś kto tak często odwołuje się do logiki i chłodnego rozumu, mogę wymagać więcej. Tak, Ziemkiewicz jest resortowym dzieckiem i ewidentnie odleciał, jak każde resortowe dziecko popisu, od dawania michy pod dziób i okazji do zarobku. Niemniej czytałem (i słuchałem) go dużo i facet ma mnóstwo prawdziwych stwierdzeń, niektóre ponadczasowe.
  • Odpowiedz