Wpis z mikrobloga

Jakieś sposoby na cope? Tylko bez redpillowych porad z d***y typu siłownia. Póki co to praca to dla mnie jedyny dobry cope jak robię po 12 godzin dziennie plus weekendy (budowlanka)
#blackpill #przegryw
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@papiesh: Siłownia to nie cope, dopamina po porządnym treningu i obserwowanie polepszających się wyników i sylwetki jest naprawdę niezła. Nie mylić oczywiście z redpillową siłownią która jakoś drastycznie ma nadrabiać twój brak ładnej mordy. Ale jako, że pracujesz fizycznie to raczej nie ma sensu się w to pakować, rzuć okiem na gry komputerowe, zbieractwo i kupowanie jakichś różnych rzeczy, może coś kreatywnego, wolontariat też spoko.
  • Odpowiedz
@papiesh:

Nie mam energii. Non stop czuje się śpiący i w stanie niskiej energii

Może mają z tym coś wspólnego 12tki na budowie, nie wiem. Jak nie siedzenie w domu to mityczne wyjście do ludzi i planszówki
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@marcin-tirowiec Dzięki za poradę spróbuję wszystkiego. Z jednym się nie zgodzę. Siłownia to mega cope. Mam złą genetykę tak czy inaczej. Nie będę kompensował siłownią. To strata pieniędzy, zdrowia i czasu
  • Odpowiedz
@papiesh: Bycie fit to fajny zapychacz czasu i jak robisz to z głową to i zdrowy będziesz jak koń. I nie musi to być siłownia, może być dowolna inna aktywność fizyczna do wyboru do koloru, ja akurat lubie siłownie ponieważ pracuje fizycznie i krzepa jest mi potrzebna. Kminię też może żeby zacząć chodzić na sale wspinaczkową bo wydaje się to też fajnym hobby.
  • Odpowiedz
via Android
  • 3
@BlackpillNaCalego Sami podludzie sub 5. Każdy z alimentami po wyrokach. Połowa ma pozbierane prawka za chlanie. Ogólnie non stop chleją. To jest ich cope, sam bym pił, gdyby to nie było tak niezdrowe i tak nie postarzało
  • Odpowiedz
@papiesh: imo najbardziej skuteczny cope to robienie czegoś co daje ci stan "flow" + musisz w jakiś sposób wierzyć że warto to robić. u mnie jest to np. gamedev gdy potrafiłem miesiącami siedzieć i strugać jakieś g---o po pracy dzień w dzień i do tego całymi weekendami i nawet nie czuje jak mi lecą godziny.

z tego też powodu gierki czy filmy to średni cope, bo ostatecznie masz z tyłu
  • Odpowiedz
@papiesh: z drugiej strony mówią ze jak robisz to co lubisz to nie przepracujesz ani dnia ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) tak czy siak nic lepszego póki co nie znalazłem od kiedy czysty konsumpcjonizm przestał mi wystarczać.
  • Odpowiedz