Wpis z mikrobloga

co myslicie o tych zlaczkach do naprawy przewodów hamulcowych bez zakuwania? chciałem powymieniac wszystkie elastyczne w moim zapasowym a3szmelcu z 2001 roku, ale stało sie cos, czego sie obawialem, i nakrętki łączące stalowy z gumowym się kręcą razem z przewodem, takze juz wiem, ze będzie trzeba robić "łatke". ja raczej uznaje jedyna poprawna metode jaka jest zrobienie przewodu poprzez zarobienie koncowek z dwoch stron przewodu i pomiedzy nimi wrzucic stalowy adapter żeński-żeński, ale widze, ze dużo ludzi poleca te całe adaptery bez zakuwania, co chodza po 5-10 zł na allegro.

korzystal ktos z nich? dodam, ze autem będzie jeździła głównie różowa, więc ma być bezpiecznie ( ͡° ͜ʖ ͡°) i zapewne skonczy sie na tym, ze zrobie to zgodnie ze sztuka (chyba to tak mozna nazwac) zamiast kupowac te adaptery bez zakuwania, ale chetnie poznam wasze zdanie

#mechanikasamochodowa #samochody
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lukasz3123 Ja jak robiłem w Volvo to znów akurat były mosiężne, także zarobiłem nowe końcówki na stare przewody i Voila, leciało.
W tej a3 jeszcze jest dostęp żeby wyciągnąć przewód i do zarabiarki
  • Odpowiedz
  • 1
@Bobus23456: skonczylo sie na tym, ze lewy przod ucialem zbyt mocno i wymienilem bo akurat byl spoko dostep, tyl to ucialem przed wahaczami, zarobilem nowe koncowki, do tego zlaczka zenska-zenska i do konca (tam, gdize byl stary przewod) poprowadzilem nowe przewody (tez stalowe). nic nie kapie takze jest git
  • Odpowiedz