Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@vieniasn pieknie pan żeś to opisał, co wiecej mam wrażenie że idziemy w to głebiej i głebiej roszczeniowosc, cwaniactwo i ignoracja połaczona z przesadna pewnoscia siebie ma coraz wiekszy poklask moim zdaniem
  • Odpowiedz
@vieniasn: moja ciotka to do lekarzy chodzi czasem z alkoholem w ramach podziękowań ( ͡° ͜ʖ ͡°) u nas jest jeszcze gen kombinowania ale to chyba przypadłość z zaborów. "jak tu obejść przepisy" itp
  • Odpowiedz
ja już nikomu nie ufam jestem nauczony od maleńkości że każdy chce mnie wydymać i muszę się bronić

@vieniasn: Oj już nie dramatyzuj tak bienias, nie każdy taki jest
Jak chcesz to chodź, siądź mi na kolankach, przytulę Cię i zobaczysz, że do niczego nie dojdzie, zaufaj mi
z fartem
  • Odpowiedz
  • 3
@adisoniusz do tego coraz więcej widać że ci lepsi Polacy mogą sobie pozwolić na więcej zupełnie jak wtedy funkcjonariusze systemu
w sądach nadal pewnie pracują komuchy
@NordAzazel my nadal jesteśmy pod zaborami jakby nie patrzeć tylko to zabory nasze i unijne i jak nie kombinujesz to cię skarbówka udupi albo losowe opłaty bo tak
koszty działalności takiej małej są kosmiczne i ilość problemów z tym związana też jest ogromna więc
  • Odpowiedz
@vieniasn: z tą różnicą że przynajmniej ten "zabór" mogliśmy wybrać sobie sami. Podajesz za przykład przepisy skarbowe ale w każdym kraju unijnym są różne i różna jest nadgorliwość urzędników. Patrz na koszty Estoni czy nawet rejestracji aut w Czechach. To my sami sobie te pęto na ryj założyliśmy. Droższa elektronika u nas niż w Niemczech ¯\(ツ)/¯ w żadnym chyba kraju UE politycy nie uciekają zagranicę bo mogą trafić do pierdla
  • Odpowiedz
  • 3
@NordAzazel

sami sobie ten karton zbudowaliśmy i będziemy w nim gnić

a tu się nie zgodzę
ja nie mam żadnej sprawczości ja już nie wierzę w demokrację ja zostałem oszukany przez każdy rząd zawsze idąc do urny liczyłem podświadomie na zmiany i co?
no nic totalnie bo przed wyborami swoje a po wyborach swoje
masz partie x i partie y (nie lubię polityki to nie piszę nazw) i każda z nich
  • Odpowiedz
@vieniasn: dokładnie tak, jednym z największych wałów ostatnich dekad jest obarczanie wyborców odpowiedzialnością za stan państwa, pięknie wymyślone i wtłoczone
  • Odpowiedz
@vieniasn: To wszystko kwestia kasy - kombinatorstwo jest reakcją na biedę. Kiedy wychodzisz z biedy to kombinatorstwo powoli przestaje się opłacać, bo prawda jest taka, że nigdy się nie opłaca na taką prawdziwie dłuższą metę. Te efekty nie ograniczają się do jednego pokolenia, bo rodzice przekazują dzieciom swoją wiedzę o świecie, a kiedy ta wiedza jest spaczona traumą życia w biedzie to zakodują dzieciom trochę tego mindsetu biedaka kombinatora. Tak
  • Odpowiedz
@vieniasn: Jak mogę się z niektórymi punktami zgodzić, to mówienie o j-----u prywaciarza xD Zobacz jak włażą w dupę wielkim przedsiębiorcom kolejne rządy i jaki kult wielkiego przedsiębiorcy na każdym kroku dymanego przez państwo bo podatki musi płacić realnie niższe stawki niż jego pracownicy. Przez co dochodzimy do absurdów typu że jak powiesz że może skończmy z tą patologią to dostaniesz łatkę KOMUCHA

To że jakieś Mirki narzekają na prywaciarza
  • Odpowiedz
  • 1
@Szalom ja wiem o co ci chodzi ale mi chodzi o wieczne narzekanie na nich i okradanie ich i samo słowo prywaciarz
ja wiem że prywaciarz też kradnie i cwaniak to jest ale chodzi mi o to podejście takie nie wiem jak to nazwać
  • Odpowiedz
  • 1
@vieniasn sluszne to co napisałeś. To sięga głębiej niż komuna, wiersz Tetmajera Patryota z 1800ktoregos to juz obrazuje. Też sie powoli z tym losem robaka godzę.
  • Odpowiedz
@vieniasn Chlop co odkrywa świat, że lepiej kogoś znać niż nieznać. Pojęcie nepotyzm jest znane od starożytności, a ty wyjeżdżasz z tezą, że to wszystko przez komunizm.
  • Odpowiedz