Wpis z mikrobloga

@Larsberg: ja na siebie rejestrowałem pierwsze aby mi leciały zniżki i żebym potem miał tanio. Jak dodajesz kogoś to nie zbierasz zniżek, tylko tak jakbyś nie jeździł. Potem przyszło by w całości wziąć na siebie i byłbyś w tym samym miejscu co 18 latek.

Pierwsze OC miałem 1700zł w 2008r, następne już spadło na 800zł jakoś i potem zaraz co raz niżej aż do kompletu, 300-600zł rok.
  • Odpowiedz
@r5678: przeczytaj do końca to co ci google wyrzuciło.
Automatycznie nie przerzuca, trzeba wybrać ubezpieczyciela który to honoruje i uznaje budowlaną historie poprzez współwłasność.
  • Odpowiedz
@Larsberg: W rodzinie jeszcze sprytniej podeszliśmy do zniżek. Przed osiemnastką brat zaczął opłacać OC na przyczepkę na wsi. Kosztowała grosze a zniżki zaczynały się nabijać. Pełne zniżki miał przed ukończeniem magisterki.
  • Odpowiedz
czyli sprawdziłeś każdy regulamin i jesteś w stanie

@open_or_die: On nie musi tego sprawdzać bo siedzi w tym zawodzie. Firmy ubezpieczeniowe mają obowiązek zgłoszenia do UFG wszystkich współwłaścicieli z polisy, niezależnie czy jesteś pierwszy czy drugi, więc po danych jak pesel imię i nazwisko widzą że dana osoba miała polisy bez szkody i policzą zniżki. Co ważne, musisz być współwłaścicielem na polisie (i w dowodzie) a nie że tylko na
  • Odpowiedz