Wpis z mikrobloga

#firefox #android #mozilla

firefox to przeglądarka tworzona przez wybitnych idiotów, nie mam już siły do tego gówna

nawet nie trzeba jej minimalizować, wystarczy kwadrat dotknąć na androidzie żeby wyświetlić podgląd uruchomionych aplikacji i po ułamku sekundy wrócić do przeglądarki a otwarta strona i tak się przeładuje

nie da się nigdzie zalogować gdy wymagane jest wpisanie kodu wysłanego na maila bo po przełączeniu na aplikację poczty i powrocie do tej gównoprzegladarki strona i tak się odświeży i wszystko się zresetuje

analogicznie na wielu stronach nie da się zapłacić blikiem bo nie można skopiować blika z aplikacji banku, miewałem tego typu problemy np przy kupowaniu biletów do parków narodowych

to nie jest nowy problem, to jest problem który występuje już od wielu lat, a ta gównoprzegladarka nadal nie ma nigdzie opcji wyłączenia tego debilizmu z czyszczeniem pamięci, nie ma też żadnej takiej opcji w ustawieniach androida i ta banda upośledzeńców z mozilli nie ma zamiaru tego problemu rozwiązać najwyraźniej
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 4
@radapasa: ticket otwarty od k---a 4 lat status NEW, a j---ć tą mozille s-------ą, prawda jest taka że nigdy z żadną przegladarką nie miałem z tylu problemów co z firefoxem
  • Odpowiedz
@Teuvo: główną zaletą firefoxa mobilnego jest możliwość instalowania rozszerzeń, a przede wszystkim ublocka. może jeszcze automatyczne zamykanie kart po czasie. poza tym jest naprawdę c-----y, ale fanboye nie chcą tego przyznać. te ciągłe odświeżanie dyskwalifikuje ff jako główną przeglądarkę do m.in. płatności, dlatego korzystam z brave.
  • Odpowiedz
to nie jest nowy problem, to jest problem który występuje już od wielu lat

@Teuvo: a ja mam wrażenie, że ten problem zależy jakoś od wersji Androida. Mam dwa telefony: stary Redmi note 7 (chyba Android 10) I nowy Poco X7 pro (Android 15). Nowy telefon bije wydajnością czy ilością RAM starego na głowę. Jednak to w nowym Firefox ubija mi strony. Np. oglądam YouTube, wyłączam ekran i maks po
  • Odpowiedz