Wpis z mikrobloga

@szczeki32: Przy takich przebiegach to zalecałbym faktycznie przeprowadzić piątą wymianę oleju xD IMO w tej chwili to jak jeździ to nie ruszać, widziałem kilka dsg (co prawda wrażliwsze dq200, ale też nie mam aż takiej styczności z nimi a już kilka widziałem) gdzie do momentu wymiany oleju wszystko jeździło w miarę, a po wymianie kaplica xD
  • Odpowiedz
  • 0
@trx87 niby argumentują ze po dynamicznej mogą być problemy. Auto mam od pewnego gościa, wymiany wszystkiego na czas. A żeby automat jeździł to przecież od ostatniej wymiany nie będę trzaskał kolejnych 200k km. Zrobić trzeba i tak tylko myślę jakim sposobem
  • Odpowiedz
@szczeki32: W dsg dynamiczna nie ma większego sensu. Jeżeli ten olej w skrzyni ma 300k to serio zalecałbym jeździć póki jeździ, automaty są o tyle dziwne że jak mają bardzo z------y olej i zmienisz go na świeży to potrafią się tworzyć problemy.
  • Odpowiedz
  • 0
@trx87 ale był wymieniany co 60 tysięcy kilometrów. Ostatnia wymiana przy 245k. Obecnie 295k i rozmyślam nad metodą wymiany. Także on co max 60k km był wymieniany. Chyba się nie zrozumieliśmy na początku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@szczeki32: A no to tak, ja zrozumiałem że 3 paki od nowości na jednym oleju xD No to luzem ciskaj statyczną, dynamiczna w dsg to trochę przerost formy nad treścią, nie zaszkodzi na pewno, ale różnic na plus też zbytnio nie ma w porównaniu ze statyczną. Nie ma tam klasycznego konwertera w którym zalega stary olej. W silniku nikt nie przeprowadza dynamicznych wymian i jeżdżą, a zasada podobna.
  • Odpowiedz