Aktywne Wpisy

MonazoPL +111
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: promocje bankowe monazo
Pobierz
vieniasn +95
lodówki z wifi no ludzie kochani czego korpo nie wymyśli byle sojaków naciągnąć

#homeassistant #smarthome
https://github.com/RobHofmann/HomeAssistant-GreeClimateComponent
@lobo: Czyli z tego co rozumiem to nie szukasz sterownika do pompy ciepła... czyli, że twój wpis był lakoniczny to miałem rację. :)
Jeżeli poznasz jaki protokół wykorzystywany jest przez sterownik pompy ciepła do komunikacji bezprzewodowej z regulatorem temperatury (bo tego szukasz, a nie sterownika pompy ciepła) to wtedy nie będzie problemu znaleźć/zrobić takie rozwiązanie.
Ale może kierunek @testuser będzie łatwiejszy w implementacji? Twoja
dokładny model CH-HP08UIMPRK
-mam HA, w domu sporo termometrów zigbee
-mam fotowoltaikę + integracje z pogodą i HA
i teraz chciałbym gdy mam > 50% baterii naładowanej i wiem, że przez najbliższe x czasu powinien się generować prąd + inne warunki to przestawiamy temperaturę docelową w domu na np. 30 stopni aby "sprowokować" pompę do
@lobo: mam tak u siebie, na podstawie prognoz nasłonecznienia, temperatury
@wegorz85: mam jakiś mały bufor, ale grzałka nigdy nie będzie wydajniejsza niż pompa
@testuser: Ale właśnie o tym napisałem - potrzebny dedykowany sterownik. :)