Tak się wszyscy jarają, że InPost ma zrobić konkurencję dla Allegro. No, już to widzę jak wygryzie takiego giganta. Allegro już dawno zaczęło stawiać swoje paczkomaty, więc klienci nie zmienią przyzwyczajeń. Zamiast zamówić do paczkomatu InPostu zamówią do OneBoxa 5m dalej i tyle. InPost by musiał chyba ustawić tam do wszystkiego darmowe przesyłki, bo jak mam smarta, to nie będę dodatkowo za nią bulił, tylko przejdę 5m dalej. Amazon i eBay już próbowali walczyć z Allegro i co? I wielkie g---o. Może i część sprzedawców będzie się chciała przenieść na inną platformę. Dla mnie jako kupującego to lotto. Droga wolna, bo jak nie u nich, to kupię to co chcę u tych co na Allegro zostaną. Wszędzie jakość jest teraz taka sama, a tylko na Allegro walczą o klienta ceną. A jak ktoś z nich płacze, że mało tam zarabia i w programie smart dokłada się do przesyłek, to może w tym nie uczestniczyć. No ale wtedy zyski spadną prawdopodobnie do 0. A nikt nie będzie kupował na ich stronach i płacił za przesyłkę. Tak to widzę i do dyskusji nie zapraszam, bo żadne argumenty nie maja racji bytu. Albo jedziecie na wózku z Allegro, albo nie jedziecie wcale.
#inpost #allegro #paczkomaty #opinia
A nawet nie będę pisał z grzeczności o różnicy w finansach jakimi dysponuje Amazon a InPost :)
Na Empiku są już w sumie kategorie, gdzie jest lepszy obrót niż na Allegro.
@Cesarz_Polski: w wielu miejscach takich jak wiochy albo centra miast nie ma pokrycia. Inpost wygrywa po prostu skalą i nie da się tego zaprzeczyć