Wpis z mikrobloga

#wolfspeed #xtb #gielda

Xtb robi korekty transakcji na wolfspeed na tym zamieszaniu wczorajszym.
Jak ktoś wypłacił lub kupil coś za tę kasę zarobioną na wolfie, to jest teraz na minusie w "wolnych środkach"
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 4
@Hfishman1: w XTB kurs wystrzelił 1000% i można było to sprzedać (inni brokerzy blokowali taką możliwosć, lub już zmieniło liczbe akcji). to powodowało że mogłeś tym "zarobkiem" handlować dalej, wypłacać itp. teraz kombinują jak z tego wybrnąć
  • Odpowiedz
Sam. Ale najpierw trzeba wystąpić z reklamacją. Podstawa: KC Art. 355. - [Należyta staranność] oraz Art. 474. - [Odpowiedzialność na zasadzie ryzyka za działania i zaniechania osób trzecich]. Bez żartów, to jest profesjonalne biuro maklerskie z licencją z KNF. Nie potrafią się pilnować, to niech ponoszą odpowiedzialność.

EDIT: pobierz w trybie pilnym wszelką możliwą dokumentację wykonanych zleceń i przelewów, żeby za chwilę nie zniknęły "w wyniku awarii serwera"!
  • Odpowiedz
Panowie, muszą wam zwrócić środki jeżeli zamkneliście transakcje u mnie -50 tyś dziś mam na koncie 5 tyś bo wszystkie lewary poszły w kaskadowo. Za wszystko jest winny broker i ich błąd. Nie my. Jak coś pozew zbiorowy. Zapraszam do kontaktu.
  • Odpowiedz
@blackoutlaw: Najpierw reklamacja, ew. równoległe zgłoszenie na Policję z okolic 286KK za bezprawne niekorzystne rozporządzenie mieniem klienta w postaci nabycia za jego środki akcji Wolfspeed pomimo braku złożenia takiego zlecenia.

I obowiązkowo wniosek do KNF oraz do Trading Jam Session z prośbą o pomoc w nagłośnieniu sprawy.
  • Odpowiedz
Słuchajcie, sprawa jest w 100 % wygrana rozmawiałem z szyszką od tych spraw. Mówi, że ewidentna wina brokera, teraz zwrot środków, utrata korzyści, poniesione kaskadowe straty + rekompensata. W razie co uokik, knf i rzecznik + tak jak kolega wyżej do trading jam session aby sprawa się nagłośniła odpowiednio. Odsety i tak wal liczy od dnia tj. 30.09.2025r. ustawowo więc macie kwotę roszczenia + odsety za każdy dzień, nie jest źle. Szczęście
  • Odpowiedz