Wpis z mikrobloga

#wolfspeed #xtb #gielda

Xtb robi korekty transakcji na wolfspeed na tym zamieszaniu wczorajszym.
Jak ktoś wypłacił lub kupil coś za tę kasę zarobioną na wolfie, to jest teraz na minusie w "wolnych środkach"
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@blackoutlaw: doszło do rażącego niedbalstwa ze strony biura maklerskiego, które jako podmiot profesjonalny nie dochowało należytej staranności i umożliwiło działającym w dobrej wierze klientom dokonania zbycia akcji Wolfspeed i wypłatę pozyskanych ze sprzedaży środków. Następnie bez ich wiedzy zadysponowało środkami klientów i nabyło na ich rzecz akcje Wolfspeed, choć takiego zlecenia nie złożyli. Tu nawet nie ma pola na debatę, kto ponosi za to odpowiedzialność.Złożyłem reklamację, a także powiadomiłem KNF,
  • Odpowiedz
Panowie pozew zbiorowy, bez rejonówek to musi iść do odpowiedniej instancji bezpośrednio. KNF, UOKIK i TJS dziś jak do 15;30 się to nie wyjaśni, dałem im 24h pamiętajcie aby nie zgłaszać na policje bo wydłuży to postępowanie. Są sądowe odpowiednie paragrafy na to, sprawa w 100% wygrana. Kara w 100 % zostanie nałożona na nich. Spokojnie panowie, prawo jest po naszej stronie.
  • Odpowiedz
@blackoutlaw: właśnie ustanawiam pełnomocnika, tylko musi mi adwokat potwierdzić, bo się śpieszył do prokuratury. Nie wykluczam przystąpienia do pozwu zbiorowego, ale póki co sam ogarniam sprawę na ile mogę. No i do pozwu zbiorowego brakuje nam 8 osób, bo zakładam, że też się będziesz sądził z brokerem.
  • Odpowiedz
Nie zgłaszajcie na policje. Trzeba czekać na rozpatrzenie reklamacji. Pamiętajcie o rekompensacie za szkodę. Dalej wezwanie do zapłaty przedsądowe i wówczas droga sądowa. W międzyczasie instytucje knf itd..
  • Odpowiedz
Wszyscy poszkodowani niech się zgłoszą do mnie prywatnie z kwotami utraconych przez xtb. Wystosujemy zbiorowe pismo do zrzeczenia się procesowania do instytucji knf i uokik aby nie strzeliły im kilku mln kary lub 10% rocznego przychodu ale z odpowiednia rekompensata. Ja obecnie w ogóle nie mogę ze swoich środków skorzystać. Kpina totalna. Tak trzeba to załatwić. Jeśli nie chcą nagłośnienia sprawy w mediach, sądzie uokiku i knf to trzeba zakończyć do finansowo
  • Odpowiedz
Apeluję o nierobienie osobnych odizolowanych grupek, bo się w tym pogubimy i w efekcie np. nie spełnimy formalnych wymogów 10 osób do wszczęcia postępowania zbiorowego! Kolega @blackoutlaw był pierwszy i tego się trzymajmy! Zgłaszajcie się do niego i przede wszystkim policzmy szable.
  • Odpowiedz
Wysyłamy zbiorowe pismo dziś, kto chce się przyłączyć do naszej grupy jest to najlepszy moment. Pośpieszcie się. Posiadamy komplet dokumentów.
  • Odpowiedz
@blackoutlaw: xdd atak zielonek na wykop, lol. Było wiadomo jak to się skończy, Wolf miał wprowadzić nowe akcje i usunąć stare, rozwadniajac jednocześnie akcjonariat. Dali oficjalny komunikat kilka miesięcy temu.

Generalnie trzymam kciuki, ale wiem, że g---o ugracie. Tak samo jak gdy wejdziesz na konto bankowe i zobaczysz tam -100000000 zł, to nie musisz tego oddawać, bo to błąd, tak samo gdy wejdziesz na to konto i zobaczysz 100000000zl, to
  • Odpowiedz
@blackoutlaw: Jestem zainteresowany pozwem wypłacony kapitał z wypracowanym zyskiem przelew zrealizowany kasa i mnie na koncie a na następny dzień minus na koncie -90k zero wiadomości od XTB zrobili korekty sprzedali 1481akcji zamienili na 12 akcji i dołożyli minus na aplikacji ponadto te 12 akcji widnieje nadal po bieżącym kursie co wszystko zleciłem wcześniej do sprzedaży....
  • Odpowiedz